În Borşa, nu s-a asigurat şi a rezultat un accident

0
60

Sâmbătă, 9 martie, Poliţia Borşa a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că, pe strada Floare de Colţ, a avut loc un accident de circulaţie.
Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că un conducător auto, de 56 de ani, a pătruns în intersecţia străzilor Rodnei cu Floare de Colţ, efectuând un viraj la stânga fără a se asigura suficient şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar.
Bărbatul a suferit leziuni uşoare. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero, fiindu-le prelevate şi mostre de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În Sighetu Marmaţiei
O minoră a fost accidentată pe trecerea pentru pietoni

Duminică, 10 martie, puţin după ora 19, pe strada Bogdan Vodă, din Sighetu Marmaţiei, a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.
O minoră, în vârstă de 15 ani, care se afla angajată în alergare în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, în dreptul unei pizzerii, a fost surprinsă şi accidentată de un autoturism, condus de o femeie, de 42 de ani, din Vadu Izei.
În urma impactului minora a suferit leziuni şi a fost transportată la Spitalul municipal, ulterior fiind transferată la Spitalul Judeţean din Baia Mare pentru continuarea investigaţiilor medicale.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind „zero”. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Dosare penale pentru infracţiuni rutiere

Acţiunile poliţiştilor rutieri efectuate în acest weekend, pentru siguranţa participanţilor la trafic, s-au soldat cu sancţionarea mai multor conducători auto şi cu întocmirea unor dosare penale. În Baia Sprie, Târgu Lăpuş şi Sighetu Marmaţiei, infracţiunile constatate au fost de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru care trei bărbaţi, în vârstă de 43, 34 şi 28 de ani, s-au ales cu dosare penale.

Fără permis de conducere

În Fărcaşa, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.40, un bărbat, care nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule a fost depistat conducând un autoturism pe DJ 108A. Bărbatul a declarat senin că a venit din Arduzel, cu intenţia de a alimenta în staţia de carburanţi din Fărcaşa. N-a mai apucat, dar s-a ales cu un dosar penal.

Moped fără plăcuţe de înmatriculare
– conducătorul auto nu avea permis şi se afla sub influenţa alcoolului –

În Bârsana, poliţiştii au oprit pentru control un moped, care nu avea plăcuţe cu număr de înregistrare şi care se deplasa din direcţia Strâmtura înspre Sighetu Marmaţiei. Verificările efectuate au relevat că bărbatul, în vârstă de 43 de ani, surprins în trafic, nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule şi avea o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sub influenţa băuturilor alcoolice

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe B-dul Independenţei, din Baia Mare poliţiştii rutieri au efectuat semnalele de oprire a unui autoturism care circula spre strada Victoriei. Întrucât conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, poliţiştii au pornit în urmărire având semnalele luminoase şi acustice în funcţiune, dar conducătorul auto a refuzat să oprească, circulând în continuare cu viteză excesivă. Urmărirea s-a terminat pe strada Victoriei, puţin după intersecţia cu Aleea Toamnei, unde conducătorul auto a lovit un indicator rutier.
Poliţiştii au identificat un tânăr, de 20 de ani, din Fărcaşa, au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest şi au constatat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Tânărul era însoţit de o băimăreancă, de 20 de ani. Nici unul nu a fost rănit.
Şi în acest caz poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.