Salvamont: Zece reguli esențiale pentru o drumeție în siguranță pe munte

0
54

Salvamont prezintă zece reguli esențiale pentru o drumeție în siguranță pe munte. Salvatorii montani recomandă turiștilor, printre altele, să verifice prognoza meteo, să aibă echipament adecvat, să planifice traseul și să aibă asupra lor un pachet de supraviețuire.

„Având în vedere creșterea numărului de turiști din această perioadă, determinată de minivacanța de 1 Mai și Paște, Salvamont Romania vă recomandă zece reguli esențiale pentru o drumeție în siguranță pe munte”, transmite Dispeceratul Național Salvamont.

Verificarea prognozei meteo: Înainte de a pleca, verificați prognoza meteo pentru a vă asigura că sunt condiții favorabile drumeției. Primăvara, vremea poate fi imprevizibilă, așadar este crucial să fiți pregătiți pentru schimbări rapide.

Echipament adecvat: Asigurați-vă că aveți încălțăminte și îmbrăcăminte potrivită pentru munte. Straturile de haine sunt recomandate, pentru a vă putea adapta la schimbările de temperatură. Totodată nu uitați de sursa de iluminare și acumulatori de rezervă pentru telefon și lanternă.

Planificarea traseului: Alegeți un traseu potrivit nivelului dvs. de experiență și informați-vă despre durata, dificultatea și particularitățile acestuia.

Pachetul de supraviețuire: Aveți întotdeauna cu dvs. un kit de prim ajutor, hărți, busolă, apă, mâncare, lanternă și un fluier de urgență.

Informarea cu privire la faună și floră: Cunoașterea speciilor de animale și plante pe care le puteți întâlni pe traseu deoarece vă poate ajuta să evitați eventualele pericole.

Respectarea naturii: Păstrați curățenia pe traseu, nu lăsați gunoi și nu deteriorați habitatul natural.

Comunicarea planurilor: Informați structurile #SALVAMONT sau pe cineva apropiat despre traseul dvs. și ora estimată de întoarcere.

Navigarea conștientă: Folosiți hărți și dispozitive de navigație dedicate pentru a evita rătăcirea, mai ales în zone necunoscute sau slab semnalizate.

Hidratarea și alimentația: Asigurați-vă că aveți suficientă apă și mâncare energizantă pentru a susține efortul fizic.

Adaptabilitate: Fiți pregătiți să vă ajustați planurile în funcție de condițiile meteo sau de propriul nivel de energie și sănătate.

„De asemenea, salvamontiștii vor desfășura în această perioadă activități de asigurare a asistenței în bazele Salvamont și în zonele cu aflux turistic mare, vor patrula preventiv pe traseele montane și vor fi pregătiți să intervină în cel mai scurt timp dacă situația o va impune”, mai transmit salvatorii montani.

(sursa: Mediafax)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.