Daniel Buda, europarlamentar PNL, face un anunţ important: 100.000 de euro pentru românii care vor să facă agricultură

0
246

Europarlamentarul PNL Daniel Buda a fost prezent la sfârşitul săptămânii în judeţul Maramureş, a discutat cu micii producători din piaţa Izvoare, a vizitat o fermă de vaci din Săsar şi i-a informat pe maramureşeni în legătură cu modul în care pot accesa fonduri europene pentru agricultură.
Membru în Comisia europeană pentru agricultură şi în cea de dezvoltare regională şi urbană, europarlamentarul PNL Daniel Buda a reuşit să obţină majorarea subvenţiilor agricole din 2020 şi a convins Parlamentul European să adopte un amendament prin care se oferă 100.000 de euro persoanelor de 40 de ani care doresc să facă agricultură.
„În urma eforturilor pe care le-am depus atât personal, cât şi împreună cu colegii mei, subvenţiile în agricultură, prin intermediul plăţilor directe, vor creşte la hectar începând cu anul 2020 şi asta în condiţiile în care, în alte state membre ale UE vor scădea ca urmare a faptului că avem de-a face cu ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă bani mai puţini la bugetul european. De asemenea, vreau să anunţ că persoanele care doresc să se apuce de agricultură şi au vârsta de 40 de ani, dar şi peste, şi nu se încadrează la categoria “Tineri fermieri”, au posibilitatea de a accesa fonduri europene în limita a 100.000 de euro. Românii din afara ţării să nu uite că România are nevoie de ei, că România are nevoie de forţă de muncă şi prin acest Amendament pe care l-am făcut sper să se reîntoarcă acasă”, a declarat europarlamentarul Daniel Buda, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul PNL Maramureş.
Reprezentantul PNL în Parlamentul European a subliniat de asemenea nevoia ca fermierii să fie sprijiniţi pentru a-şi pu­tea vinde produsele la preţuri competitive, pentru a fi stimulaţi să dezvolte afacerile pe care le au în agricultură. În opinia sa, România nu trebuie să mai fie o simplă piaţă de desfacere pentru produsele alimentare importate.
Daniel Buda a lansat un apel public către cetăţeni, îndemnându-i să meargă la vot pe 26 mai şi să îşi aleagă reprezentanţii în Parlamentul European.
„Fac un apel public prin care îi îndemn pe maramureşeni să meargă la vot în data de 26 mai, deoarece este extrem de important ca să-şi exercite acest drept constituţional de a-i vota pe cei care doresc ei să-i reprezinte în Parlamentul European. Noi spunem că cea mai buna listă este cea a Partidului Naţional Liberal, deoarece avem oameni care s-au validat de-a lungul timpului, au performat în domeniile lor de activitate şi care cu siguranţă vor avea foarte multe de spus în Parlamentul European”, a mai precizat europarlamentarul Daniel Buda.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.