Condamnaţi la închisoare, opriţi la frontieră

0
58

• Sâmbătă, 4 mai, în jurul orei 17, în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul român, M.D., în vârstă de 26 de ani, domiciliat în judeţul Braşov.
La control, s-a constatat că bărbatul este căutat de autorităţile române, pe numele acestuia fiind emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Astfel, bărbatul avea de executat o pedeapsă de 5 ani şi 3 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.
Persoana în cauză a fost predată IPJ Maramureş, în vederea luării măsurilor legale.
• Tot, sâmbătă, în jurul orei 12, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul ro­mân, F.G., în vârstă de 37 de ani, din judeţul Suceava.
La verificări, s-a constatat că bărbatul este căutat de autorităţile germane. Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, bărbatul având de ispăşit o pedeapsă cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Persoana în cauză a fost predată IPJ Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale.

Peste 36.000 pachete cu ţigări confiscate la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 36.000 pachete cu ţigări, în valoare de 415.530 lei.
• În PTF Siret au depistat, în portierele unui autoturism, în podul pedalier şi bara de protecţie spate, 900 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 1.350 lei.
• În PF Brodina, poliţiştii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase spre interiorul ţării. S-a acţionat, pentru reţinerea celor în cauză efectuându-se somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean. În urma cercetării zonei, pe teritoriul românesc, au fost descoperite mai multe colete, care conţineau cantitatea de 28.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 327.600 lei.
• Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au descoperit mai multe colete cu ţigări. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.400 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 86.580 lei.

10 cetăţeni din Irak şi Siria, depistaţi printre geamuri termopan

În Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat, pentru a intra în ţară, un cetăţean bulgar la volanul unui microbuz, înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta geamuri termopan din Bulgaria, în Germania.
În baza analizei de risc, s-a efectuat un control al mijlocului de transport, fiind descoperiţi 10 cetăţeni străini, ascunşi printre geamurile termopan.
În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni şi sirieni, 5 bărbaţi, 2 femei şi 3 copii, având vârste cuprinse între 6 şi 46 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în Germania.
Şoferul autovehiculului a susţinut că nu avea cunoştinţă despre persoanele ascunse în interiorul microbuzului.
Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, grupul de persoane şi şoferul bulgar au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.