Doi români sunt cercetaţi pentru contrabandă – aproximativ 3.000 pachete cu ţigări confiscate –

0
15

• Contrabandişti arădeni se „aprovizionează” din Maramureş •

Duminică, 9 iunie, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră maramureşeni au oprit în trafic, pentru control, pe DN 18, între Sighetu Marmaţiei şi Vadu Izei, un autoturism marca Audi A8, înmatriculat în România.
Maşina era condusă de către cetăţeanul român M.I., în vârstă de 38 de ani, iar în calitate de pasager era P.V., în vârstă de 37 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Arad. La controlul maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj, mai multe sacoşe voluminoase, care conţineau ţigări.
Drept urmare, s-a luat măsura conducerii celor două persoane împreună cu maşina la sediul Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii ţigărilor din sacoşe, a rezultat cantitatea de 1.490 pachete, de provenienţă ucraineană, în valoare de 17.400 lei.
Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul, în valoare de 38.400 lei, utilizat la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat până la finalizarea anchetei.

Focuri de armă la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au observat, pe direcţia localităţii Lunca la Tisa, două persoane, care transportau de la malul râului Tisa spre interiorul ţării colete voluminoase.
Imediat, s-a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul poliţiei de frontieră au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin.
Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, s-au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit, au sărit în apa râului Tisa şi s-au întors pe teritoriul Ucrainei.
Imediat, au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, care au reuşit să reţină persoanele în cauză, fiind vorba de doi cetăţeni ucraineni.
La faţa locului au fost descoperite trei colete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.470 pachete cu ţigări, în valoare de 17.200 lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.