Fenomene meteo periculoase

0
123
Foto: Luminita Muresan

Joi, după-amiază, judeţul Maramureş a fost afectat de ploi torenţiale, însemnate cantitativ, intensificări puternice ale vântului, cu rafale de 80…100 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice, copaci rupţi etc.
Fronturile atmosferice încărcate cu precipitaţii au intrat din Ungaria şi Ucraina. Unul din ele a vizat zona Moisei şi s-a adeverit, iar altul la graniţa cu Bistriţa, zona Lăpuş. În Ruscova grindina căzută a avut dimensiuni între 1 şi 2 cm. În Baia Mare a plouat torenţial, în zona aeroportului şi în Tăuţii Măgherăuş, de asemenea. DN 1C Satu Mare – Baia Mare a fost blocat din cauza unor copaci rupţi. DN 1C Baia Mare – Dej a fost blocat, pe un sens, în Şomcuta Mare. Rafale de până la 200 km/h în zona muntoasă din Borşa şi Pietrosul Rodnei. La Vişeu de Sus grindina căzută a avut dimensiunea de până la 1 cm.
În Vişeu de Jos şi Borşa s-au revărsat torenţi de pe versanţi. Pompierii militari şi SVSU au intervenit. 8 linii de medie tensiune au fost afectate parţial sau total în zona Codru, Seini, Leordina, Valea Vişeului, Coroieni, Baba, Vima Mică, Vălenii Şomcutei, Cavnic, Lăpuşul Românesc, Suciu de Sus, Groşii Ţibleşului. S-a acţionat cu 10 echipe de intervenţie pentru remedierea deficienţelor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.