O tânără, din Groşi, depistată la volan după ce a consumat droguri

0
109

Vineri noaptea, pe raza municipiului Baia Mare, poliţiştii rutieri au desfăşurat prima acţiune cu recent achiziţionatele aparate Drug Test, utilizate pentru depistarea conducătorilor auto care au consumat substanţe psihoactive şi au şi depistat o conducătoare auto, aflată sub influenţa substanţelor psihoactive.
La ora 02.12, pe strada Gheorghe Şincai, poliţiş­tii au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia se afla o tânără, de 24 de ani, cu domiciliul în localitatea Groşi. La testarea cu analizorul de droguri, rezultatul a fost pozitiv. Tânăra a fost condusă la spital, pentru recoltarea de mostre biologice iar în cauză s-a întocmit dosar penal. Analizele medicale vor stabili şi ce fel de substanţe a consumat.
„Începând cu această lună, Poliţia Rutieră Maramureş a primit în dotare analizoare de droguri, pentru depistarea rapidă şi eficientă a substanţelor psihoactive din salivă. Aparatul este foarte simplu, este alcătuit din trei elemente – analizorul, caseta-test şi colectorul de salivă. Procedura este una foarte simplă. Colectorul de salivă se introduce în gura subiectului, se face un periaj bucal complet, după care se aşează sub limbă timp de trei minute. După aceea, colectorul de salivă se introduce în caseta-test şi se aşteaptă până la apariţia liniilor de control. Următoarea procedură implică introducerea casetei-test în analizorul de droguri, care va indica dacă conducătorul auto a consumat substanţe psihoactive. Având în vedere dinamica fenomenului infracţional de pe raza judeţului Maramureş, Serviciul Rutier, în colaborare cu Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Biroul Rutier Baia Mare au organizat acţiuni de amploare, pe linia depistării conducătorilor auto care se deplasează sub influenţa substanţelor psihoactive. Atragem atenţia că fapta de a conduce un autovehicul pentru care există obligativitatea deţinerii permisului de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive constituie infracţiune şi este pedepsită de către Codul Penal cu închisoare de la unu la cinci ani sau amendă” – a explicat comisarul Gheorghe Goth, din cadrul Serviciului Rutier Maramureş.


Accident cu 2 persoane încarcerate în Poiana Botizii
Sâmbătă seara, după ora 19, la intrarea în Poiana Botizii a avut loc un accident rutier cu două persoane rănite, încarcerate. La faţa locului au sosit echipajele de descarcerare şi de acordare a primului ajutor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.