”Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului” marcată şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă

0
143

Începând din acest an, data de 17 septembrie a fost declarată Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului.
Şi Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a ales să marcheze această zi prin iluminarea clădirii instituţiei în portocaliu, culoare desemnată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca simbol al acestui eveniment.
Mai mult, reprezentanţii unităţii sanitare au decis ca în 17 septembrie 2019, de Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului, să poarte o concardă portocalie în timp ce discută deschis cu bolnavii despre ce înseamnă ”siguranţa pacienţilor”.
La primele ore ale dimineţii, asistenţii şi medicii şefi s-au întâlnit în şedinţă pentru a stabili programul întregii zile, dar şi pentru a asculta mesajele transmise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS).
Campania Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului este organizată pentru prima dată în România şi are ca temă “Îngrijirile medicale în condiţii de siguranţă”. Scopul acestei campanii este acela de a conştientiza profesioniştii din domeniul furnizării serviciilor de sănătate, dar şi pacienţii, despre importanţa îngrijirilor medicale de calitate şi în condiţii de siguranţă, prin utilizarea corectă de către reprezentanţii sistemului medical a tehnologiilor şi instrumentelor, în vederea realizării unui act medical sigur şi cu efecte secundare reduse, dar şi informarea pacienţilor şi aparţinătorilor asupra importanţei implicării eficiente în îngrijirea lor în cursul terapiei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.