Autoturism încărcat cu țigări de contrabandă

0
42

Un echipaj al Poliției de Frontieră Carei – ITPF Sighetu Marmației – a oprit pentru control, pe centura de ocolire a municipiului Carei, un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Satu Mare.
Mașina era condusă de J.E., în vârstă de 36 de ani, din județul Satu Mare. La controlul sumar al mașinii, polițiștii de frontieră au observat mai multe cutii de carton și saci din rafie, acoperiți cu folie de plastic neagră. Șoferul a declarat că aceştia conțin țigări, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au condus mașina și proprietarul acesteia la sediu pentru efectuarea unui control.
În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.500 pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană.
Țigările, în valoare de 52.650 lei, au fost confiscate, iar mașina utilizată în activitatea infracţională, în valoare de 16.625 lei, a fost indisponibilizată, în continuare efectuându-se cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.
Totodată, în cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Situaţia la frontieră

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut aproximativ 162.400 persoane, cetățeni români și străini, dintre care 77.600 pe sensul de intrare şi 84.800 pe cel de ieşire din ţară şi aproximativ 45.300 mijloace de transport, dintre care 21.800 pe sensul de intrare și aproximativ 23.500 pe sensul de ieșire.
În zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:
• 37 fapte ilegale (14 infracţiuni şi 23 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini
• au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 33.200 lei
• valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 16.400 lei
• nu s-a permis intrarea în ţară a 18 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a 10 cetăţeni români, din diferite motive legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.