În Târgu Lăpuș • Familia Ovidiu Oana crește iepuri, găini și câini de rasă

0
210

Pe strada Pieței, în curtea ograda casei cu nr. 20, Ovidiu Oana, fiul Ionuț și mama lui Ovidiu, doamna Veturia, cresc și îngrijesc zeci de iepuri, găini și câini de rasă.
Afacerea este rentabilă și unică în toată Țara Lăpușului. Inițiativa aparține tânărului Ovidiu Oana, tehnician silvic. A compartimentat terenul, apoi a confecționat și montat zeci de boxe pentru iepuri, care provin din Germania și Slovacia, și pentru găini, dintre cele mai speciale și nobile rase.
După studii în țară și peste hotare, Ovidiu a hotărât să demareze această afacere, nu ușoară, dar care aduce satisfacții și beneficii. Într-un timp relativ scurt, afacerea a prins contur și a început să se dezvolte, cu eforturi fizice și financiare, cu ambiție și perseverență, dar mai ales cu multă dragoste pentru animale.
Ovidiu Oana, membru al Asociației crescătorilor de păsări și animale mici „Creasta Cocoșului” din Maramureș, ne-a relatat: „În curtea și ograda casei noastre, pe aproximativ 20 de ari, creștem și îngrijim peste 130 de iepuri din rasele: Californian, Berbec german, Fluture german, Neozeelandez alb, Marele argintiu deschis și peste 100 de găini din rasa Orpington negru, galben și argintiu și Brahma Herminat deschis, Brahma potârnichiu. Mai nou, avem și șapte câini ciobănești, din Asia Centrală. Expoziția județeană de păsări, iepuri și porumbei Maramureș, din acest an, nu s-a desfășurat din cauza izbucnirii gripei aviare, dar anul trecut am obținut foarte multe premii și medalii. Munca este multă, dar și satisfacția este pe măsură.”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.