Nou director medical la Spitalul Județean

0
196

Prin dispoziția președintelui CJ Maramureș, Gabriel Zetea, echipa Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare s-a întărit cu un nou director medical interimar. Este vorba despre dr. Vasile Bonaț, medicul-șef al Secției Medicină Internă din cadrul unității medicale.
În acest moment, Spitalul Județean este condus de managerul interimar, dr. Vasile Pop, și directorul medical interimar, dr. Vasile Bonaț.
„Am convingerea că echipa care conduce în acest moment Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare este una competentă și profesionistă, iar lucrurile bune nu vor întârzia să apară. I-am rugat pe cei doi șefi ai instituției să colaboreze cât mai corect cu toți colegii medici din spital, cu personalul sanitar și personalul auxiliar, să sudeze echipe de oameni pregătiți să ofere performanță la cel mai înalt nivel” – a precizat Gabriel Zetea.
Urgentarea proiectelor a 3 secții importante
Șeful administrației județene a cerut să se urgenteze proiectele privind redotarea și retehnologizarea a trei secții foarte importante: Chirurgia Cardiacă, Cardiovasculară și Toracică, Obstetrică-Ginecologie și Urologie.
De asemenea, prin finanțarea CJ Maramureș, în vederea achiziționării de echipamente medicale necesare dotării și asigurării condițiilor de punere în funcțiune a Blocului Operator – Sală de operații chirurgie cardiacă, cardiovasculară și toracică s-au alocat fonduri și pentru o masă de operație în valoare de 289 mii lei, un ecocardiograf doppler de înaltă performanță, cu sondă transesofagiană, în valoare de 346 mii lei, un defibrilator intern cardiac cu padele, în valoare de 29 mii lei, trei monitoare funcții vitale de tip hemodinamic invaziv, în valoare de 173 mii lei, trei paturi ATI, în valoare de 173 mii lei și un aspirator chirurgical în valoare de 21 mii lei.
Primăria Baia Mare susține financiar achiziția sistemului de circulație extracorporeală, în sumă de 1.046,60 mii lei, care va asigura punerea în funcțiune a blocului operator.
Dotarea secțiilor Obstetrică – Ginecologie
și Urologie
După dotarea blocului operator al Secției Chirurgie cardiacă și cardiovasculară se va investi în sala de operații de la secția Urologie, unde sunt medici tineri care doresc să practice meseria la cele mai înalte standarde.
Se va achiziționa un ecograf performant pentru secția Obstetrică-Ginecologie pentru că există deja un specialist în amniocenteză în cadrul acestei secții și astfel se va putea îmbună­tăți activitatea la blocul de nașteri și pe secție. De asemenea, se are în vedere un proiect de reabilitare a instalației de apă caldă și rece la Policlinica nr. 2 (str. Progresului), care necesită reparații de amploare.
În ceea ce privește Laboratorul de Analize Medicale, se vor putea efectua în cadrul spitalului toate analizele necesare, fără a mai fi nevoie ca pacienții să fie trimiși spre alte laboratoare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.