Academia Minaur a sărbătorit 14 ani de activitate

0
61

14 ani s-au scurs de când Academia de Handbal Minaur Baia Mare a luat ființă. Proiect conceput pentru selecția, instruirea și promovarea la nivel de performanță a tinerilor handbaliști.
Perioadă în care proiectul a dat roade atât din punctul de vedere al scopului propus, creșterea de handbaliști pentru ma­rea performanță, cât și din perspectiva rezultatelor.
Tudor Botea, Robert Nagy, Călin Căbuț, Dan Vasile și Alexandru Andrei sunt câteva nume care au ajuns să evolueze la cele mai înalt nivel în România, jucători exponențiali în rândurile cluburilor CS Minaur Baia Mare și CSM Constanța. Convocați frecvent și la lotul României de seniori, lot aflat în acest moment în Baia Mare pentru pregătirea dublei de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial.
Erik Pop, Lucas Sabou, Vlad Pop, Remus Chiș, Ovidiu Ardelean și Cris­tian Sîncu sunt alți jucători formați la Academia Minaur și care deja au făcut pasul în handbalul de performanță, la CS Minaur, handbaliști care cu siguranță vor pune umărul la performanțele echipei antrenate de Alexandru Sabou în perioada următoare.
Ca performanțe, Academia Minaur se poate mândri cu 9 titluri naționale: la juniori 1 în 2015 (în parteneriat cu CSȘ 2), la juniori II în 2013, 2014, 2015, la juniori III în 2011 și 2012, la juniori IV în 2011, respectiv la juniori V în 2010 și 2013. Alte trei medalii de argint au fost obținute de Academia Minaur la juniori II în 2012 și 2019 și juniori III în 2013. Există în palmaresul clubului și două medalii de bronz, în 2021 la juniori I, respectiv în 2018 la juniori IV.
În acest sezon – 2023/2024, Academia Mi­naur s-a clasat pe locul 5 în cadrul turneului final al juniorilor I, echipa de juniori III s-a calificat la turneul final, iar cea de juniori IV participă la turneul semifinal.
Structura actuală a clubului este formată în acest moment din Mihaela Hecko și Radu Mare la nivel administrativ, respectiv Florin Mironescu având rolul de antrenor coordonator, plus echipa de tehnicieni compusă din Iulian Alexandru, Iuliu Varady, Sil­viu Surducan, Cristian Maroșan, Andrei Maroșan, Ionuț Irimuș (antrenor cu portarii), și Mihai Bușecan (preparator fizic).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.