AJOFM Maramureș, restantă la plata convențiilor către angajatori

0
38

O evaluare a plăților pentru convențiile­ încheiate cu angajatorii, a cerut ministrul Muncii, Violeta Alexandru.
″Cum se apropie finalul anului, pentru că nu vreau să o las pe ultima lună, am cerut o nouă evaluare a plăților pentru convenții. Dacă nu ar fi fost pandemia și măsurile guvernamentale de sprijin pentru această perioadă, AJOFM-urile s-ar fi ocupat de plata șomerilor indemnizați și de plata unor convenții pentru angajatori: 2.250 lei, timp de 12 luni în cazul tinerilor/persoanelor de peste 45 ani, respectiv 6 luni în cazul stagiarilor și 6/12/24/36 luni în cazul ucenicilor, funcție de nivelul de încadrare. Faptul că a venit pandemia nu înseamnă că nu ne onorăm obligațiile curente. Poate a înțeles cineva greșit″, a spus Violeta Alexandru.
Ministrul a adăugat că bani există, din fonduri europene și din Bugetul Asigurărilor pentru Șomaj. La rectificarea din iulie, au fost alocați 200 milioane lei.
Prin Fondul Social European, sunt 13 scheme de finanțare în prezent în implementare (cu finalizare în 2021-2022), ce acoperă întreaga țară și totalizează aprox. 597,3 milioane euro pentru un grup țintă de 178.051 de persoane.
În cazul în care se întâmplă ca un județ să rămână fără fondurile necesare și există cereri, i se vor aloca fonduri de la județele care au excedent.
Printre județele nominalizate în topul restanțierilor la plata convențiilor se numără și Maramureșul.
“Dacă unele AJOFM-uri pot, trebuie să poată toate″… Până la sfârșitul lunii octombrie, trebuie plătite toate cererile valide. Sunt aproape 20.000 de persoane pentru care s-au depus cereri, angajatorii acestora așteptând virarea sumelor cuvenite″ – a spus ministrul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.