🕮 Lecții de învățat 🕮 Despre bullying

0
86

Nu mai este un secret că violența în școli este în creștere. În acest sens, s-a și constituit un grup de lucru, privind violența psihologică. Denumită sub termenul de bullying. Grupul este format din psihologi, persoane din organizații non-guvernamentale, profesori, experți. M-am bucurat să aflu că printre membrii grupului se numără și directoarea Școlii Nicolae Bălcescu, din Baia Mare.
Bullyingul nu reprezintă altceva decât comportamentul abuziv, realizat în mod repetat și cu intenție, directă sau indirectă, care duce nu doar la prejudicii fizice, ci de cele mai multe ori psihice. Sunt suficiente exemple de umilire, rănire, persecuție, intimidare a celor mari față de cei mici, a celor care se cred puternici față de cei care se lasă intimidați. Iar de la vorbă până la faptă nu e decât un pas.
Cum ieși din „jocul bullying”
Uită-te în jurul tău și găsește o persoană cu care poți vorbi, cu care te poți împrieteni. Privește cu atenție, sigur sunt astfel de colegi. Nu este simplu să rămâi calm și să nu te superi când ești insultat, lovit, ignorat sau lăsat în afara grupului, dar este extrem de important să nu te superi! Agresorilor le place să vadă cum ceea ce spun despre tine te înfurie. Și le oferi puterea pe care ei o caută și devii o victimă! Fiți stăpâni pe situaţie şi veți câştiga!
Lecții de învățat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.