În Remetea Chioarului • Demersuri pentru intabularea terenului Cetății Chioar

0
80

Autoritatea locală a comunei Remetea Chioarului a început demersurile de intabulare a terenului pe care se află ruinele Cetății Chioar. Asta pentru a putea realiza acolo un proiect amplu de restaurare a monumentului istoric, ce momentan zace în paragină și se degradează pe zi ce trece.
După restaurare, cetatea va intra într-un circuit turistic alături de Defileul Lăpușului, arie protejată a zonei Chioar.
„Unul dintre proiectele mele de suflet este acela de reabilitare a Cetății Chioarului după care să o introducem într-un circuit turistic, să putem mai apoi dezvolta turismul în comuna noastră. Acest lucru ar fi un foarte mare plus, atât pentru bugetul local, cât și pentru toți locuitorii comunei noastre și nu numai, ci pentru întreaga zonă Chioar. Cetatea este un monument istoric ce aparține de Ministerul Culturii, dar nu este în patrimoniul său, ea fiind doar identificată ca monument istoric de categoria A. Deci noi am făcut deja o expertiză topografică, vom da și o hotărâre de consiliu, apoi trimitem toate documentele la București după care obiectivul să intre în domeniul public al comunei Remetea Chioarului. Este lucrul primordial pentru a putea face acolo un proiect de restaurare și apoi depunerea lui spre finanțare pe fonduri europene nerambursabile, cel mai probabil” – a explicat Călin Ovidiu Petrică, primarul comunei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.