Doru Dăncuș, primarul interimar al municipiului Baia Mare: ”Am început în forță demolarea așezămintelor informale, ilegale din Baia Mare. Am dat startul pe Pirită și continuăm!”

2
1095

Așeză­mintele ilegale din Baia Mare trebuie să dispară, susține primarul-interimar din Baia Mare, Ioan Doru Dăncuș, candidatul PSD Maramureș pentru primăria municipiului reședință de județ.

”Avem programe în derulare, muncim constant pentru a-i integra în societate pe locuitorii de aici, dar nici nu putem să acceptăm astfel de focare de mizerie la ne­sfârșit. Unii dintre ei desfă­șoa­ră chiar activități comerciale, cresc porci și cai pentru vânzare, iar mai apoi noi îi găsim la plimbare pe bulevarde. Un domn de aici avea chiar vreo 40 de porci la ultima vizită. Alți locuitori temporari ai acestor așezăminte sunt veniți aici din alte județe pentru a cerși, a fura sau a comite fel și fel de alte infracțiuni și contravenții. Lucrurile acestea sunt inacceptabile și trebuie oprite”, a arătat primarul-interimar din Baia Mare, Ioan Doru Dăncuș.
În ultimele luni au fost parcurși toți pașii procedurali, s-au dat somații, iar joi dimineața s-a dat startul demolărilor pe Pirită. La acțiune au participat 79 de efective de polițiști, jandarmi și reprezentanți din toate birourile poliției locale, dar și angajații Direcției de Asistență Socială. ”Ne-am asigurat că vom acționa cu determinare, însă fără a comite abuzuri. Dacă nu intervenim cu celeritate și cu fermitate, nu vom putea niciodată să eradicăm aceste așezăminte. Ne pare rău pentru cei pe care îi afectează aceste acțiuni, mai ales pentru că există aici și familii cu copii. După cum spuneam, îi ajutăm, avem programe și proiecte prin care muncim pentru integrarea acestor minorități în societate, dar trebuie să existe voință și din partea lor. Iar primul pas este respectarea legii și a cetățenilor. Continuăm demolările și în perioada următoare și, așa cum v-am obișnuit, vă voi ține la curent cu acțiunile pe care le demarăm”, a promis primarul interimar al municipiului, Doru Dăncuș, candidatul PSD Maramureș pentru func­ția de primar în Baia Mare.

Comandat de PSD Maramureș, cod mandatar 21240002, tipărit de SC Graiul Maramureșului SRL.

2 COMENTARII

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.