Fermierii pot defrişa vegetaţia lemnoasă nedorită de pe pajişti (păşuni şi fîneţe), acolo unde aceste acțiuni n-au fost făcute în lunile anterioare – cînd nu era zăpadă.
Se transportă gunoiul de grajd în depozite temporare, lîngă terenurile pe care va fi aplicat la primăvară. Perioada de interdicție a aplicării (împrăștierii) gunoiului de grajd este: 1 noiembrie 2020 – 15 martie 2021.
Se aplică amendamente calcaroase pe pajiștile cu soluri acide, dar numai pe parcelele fără angajamente de agro-mediu și climă.
Fermierii îşi procură inputurile necesare pentru campania de primăvară: îngrășăminte, semințe, pesticide. Îşi repară mașinile și uneltele agricole, în ordinea de folosire în campaniile agricole.
În cîmp, se efectuează controlul semănăturilor de toamnă (din 15 în 15 zile), iar în situațiile deosebite (ger puternic, crustă de gheață, băltiri de apă) controlul se face și mai des. Se iau măsuri de spargere a crustei de gheață şi evacuarea apei prin șanțurile de scurgere.
În magazii, pătule, silozuri, se fac verificări. În caz de apariţie a mucegaiului, se aerisesc magaziile şi se lopătează (zvîntă) cerealele.
Legumicultorii se pregătesc pentru semănatul în răsadniţe. Poate începe amenajarea răsadniţelor şi semănatul seminţelor de varză timpurie, conopidă timpurie şi gulioare. În serele încălzite, plantarea răsadurilor de tomate (roşii) și ardei, pentru culturile forţate.
În pomicultură, pot să apară rozătoare şi fermierii trebuie să intervină.