S-a rezolvat colectarea deșeurilor menajere în Sighetu Marmației

0
94

Autoritățile din Sighetu Marmației au găsit o soluție care rezolvă problema colectării și depozitării deșeurilor din municipiu. Asta după ce în ultimele săptămâni gunoaiele se adunau cu repeziciune pe străzile orașului.
Săptămâna trecută, consilierii locali au luat decizia ca gunoaiele menajere din Sighetu Marmației să fie ridicate, cu costuri acceptabile, și transportate în Oradea.
„În urma înțelegerii care a avut loc în ședința de lucru din data de 15 ianuarie cu Consiliul Local al municipiului Sighetu Marmației, societatea noastră a reluat colectarea deșeurilor din municipiul Sighetu Marmaţiei și transportul acestora la Eco Bihor Oradea. În prima etapă estimată la 3-4 zile se vor colecta deșeurile din zona de blocuri dens populate și de la agenții economici cu risc (Spital, alimentație publică), în vederea salubrizării zonelor publice. În etapa a doua se va începe colectarea de pe străzi, urmând ca până la sfârșitul lunii se va trece la funcționarea normală a sistemului de colectare” – au explicat reprezentanții societății de salubrizare.
Soluția găsită de autorități este aceea de a încasa de acum înainte taxa de salubritate direct la primărie, precum impozitul, pentru a mări gradul de colectare și a putea acoperi costul transportului.
Deși tariful aplicat clienților societății Herodot s-a ieftinit cu 26 de bani, taxa de 14 lei/persoană/lună este încă destul de mare, comparativ cu tarifele practicate în municipiul Baia Mare, spre exemplu, unde taxa este de 7 lei/persoană.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.