🕮 Lecții de învățat 🕮 Legenda Sfântului Valentin

0
79

A fost odată un împărat roman al cărui nume era Claudiu al II-lea. Un luptător îndârjit, care a purtat multe războaie. Și-a dorit o armată puternică, dar majoritatea bărbaților romani nu doreau să meargă în luptă, preferând să stea acasă cu soțiile lor. Așa încât împăratul a decis ca niciunul dintre soldații din Roma să nu se mai poată căsători.
Numai că un preot creștin, pe numele lui Valentin, credea că dreptul oamenilor de a se căsători este dat de Dumnezeu, iar Claudiu nu are dreptul să-l interzică. Și a căsătorit în secret cupluri, cununiile fiind făcute în locuri secrete, pentru a nu putea fi găsite de împărat. Dar până la urmă Claudiu a aflat și l-a arestat pe preot.
Plăcându-i de personalitatea preotului, împăratul l-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman. Valentin a refuzat, a fost întemnițat și condamnat la moarte. Până în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind „Adu-ți aminte de Valentin al tău.”
Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Nu se cunosc toate detaliile legate de viața Sfântului Valentin și nu se știe dacă legenda are o bază istorică reală.
De Valentine’s Day toată lumea a auzit. De Sfântul Valentin puțini știu însă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.