Proiectul „Testăm în Maramureș” se extinde • Servicii de testare gratuită COVID-19 și cetățenilor ucraineni

0
79

Aleșii județeni s-au întrunit în ședință extraordinară, în cadrul căreia au adoptat o serie de proiecte, trei dintre acestea fiind cu rol de sprijin pentru refugiații ucraineni.
În acest sens, a fost adoptat proiectul de hotărâre care privește extinderea Acordului de cooperare cu alte 4 ONG-uri care și-au exprimat intenția de a se alătura campaniei de sprijin pentru Ucraina, inițiată de Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Instituția Prefectului.
Cele 4 organizații neguvernamentale vor veni cu experiența pe care o au în realizarea acțiunilor de tip social.
În prezent, sunt 29 de ONG-uri care se implică activ în acțiunile umanitare de susținere a refugiaților ucraineni din Maramureș, soldaților și civililor care au rămas pe teritoriul Ucrainei. Un alt proiect important de sprijin în situația actuală este reprezentat de extinderea programului „Testăm în Maramureș”. În urma adoptării acestui proiect de hotărâre, cetățenii ucraineni care vin în Maramureș și au nevoie de un test COVID-19 de tip RT-PCR sau antigen rapid, pot beneficia de testare gratuită în centrele partenere din acest program.
Pentru a susține mai eficient familiile cu copii și refugiații ucraineni care vor avea nevoie de îngrijiri medicale, a fost adoptat proiectul de hotărâre care prevede încheierea unui Acord de cooperare între Consiliul Județean Maramureș, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș și Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș. Prin acest acord, CJ Maramureș dispune la acordarea sumei de 1 milion de lei pentru implementarea măsurilor de sprijin al Ucrainei.
Acest proiect vine în urma cererii tot mai mari de sprijin al familiilor de ucraineni care au copii și care au nevoie de cazare, hrană, asistență socială, psihologică și chiar îndrumare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.