În Ruscova • Biciclist accidentat mortal

0
20

Luni seara, la ora 21:58, polițiștii din Leordina au fost sesizați că, în localitatea Ruscova s-a produs un accident rutier soldat cu victimă, care se află în stop cardio-respirator.
La fața locului, polițiștii au constatat că un conducător auto, în vârstă de 47 ani, care se deplasa cu un autoturism dinspre Leordina spre Ruscova, surprinde și accidentează un bărbat de 71 ani, care se deplasa, în calitate de biciclist, în aceeași direcție de mers pe partea carosabilă. Biciclistul nu purta elemente fluorescent-reflectorizante iar bicicleta era nesemnalizată, nefiind prevăzută cu elemente luminoase.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind „zero”, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge.
Din nefericire, în urma accidentului biciclistul a decedat.
În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Acțiune pentru siguranța traficului rutier

Marți dimineața, polițiști din toată țara au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
În Maramureș, s-a acționat pe principalele căi rutiere de intrare/ieșire din localități, zonele pretabile de manifestare a comportamentului agresiv în trafic și punctele cu risc rutier.
În perioada 2 – 4 aprilie, în urma acțiunilor derulate de polițiști pentru reducerea riscului rutier, pentru neregulile constatate, s-au aplicat 2.953 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 45 aplicate bicicliștilor și 4 pietonilor.
De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni pentru conducere agresivă, 46 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 47 pentru depășire neregulamentară. Totodată, au fost reținute 532 permise de conducere și 74 certificate de înmatriculare.
În total, au fost aplicate 4.901 sancțiuni, în valoare de 2.224.781 lei.
Polițiștii au constatat 40 de infracțiuni, dintre care 39 la regimul rutier.
De la intrarea în vigoare a noilor modificări legislative, respectiv 27 februarie 2022, au fost aplicate 402 sancțiuni pentru conducerea agresivă, fiind suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice în toate cazurile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.