Miniursulețul de aur – 30

0
197

Finalul săptămânii a fost pentru membrii Cercului de muzică ușoară de la Palatul Copiilor, Baia Mare, plin de armonie și bună dispoziție. Fiind­că, așa cum ne-am obișnuit, a fost “MINIURSULEȚUL DE AUR”. Ajuns la ediția cu numărul 30.
Trei decenii de muzică. Trei decenii în care copiii talentați, coordonați cu pasiune și dragoste de profesoara Adriana Diaconu, au demonstrat că muzica înseamnă creativitate, educație, competiție, divertisment și timp de calitate.
Organizat de Palatul Copiilor Baia Mare (dir. prof. dr. Ion Iuga), sub egida Inspectoratului Școlar Maramureș, în primitorul spațiu oferit de restaurantul ATHOS, copii, părinți, profesori, organizatori și juriu au retrăit momente de neuitat, derulate de-a lungul celor 30 de ani, câți au trecut de la nașterea Miniursulețului.
De la debutul festivalului, în 1992, s-au adunat multe amintiri și succese. Fiindcă, așa cum spune Adriana Diaconu, inițiatoarea evenimentului, muzica este viață și viața este muzică. Și noi, toți, am deschis pod de viață peste cei doi ani de restricții, oferind scena muzicii și talentului copiilor.
Simina Maria Colopelnic, din Remeți pe Tisa, la granița războiului din Ucraina, a deschis festivalul cu piesa Rodina, un moment simbolic, încărcat de emoție și empatie cu poporul ucrainean.
Dar să nu uităm că Miniursulețul de Aur face preselecția interpreților vocali pentru Festivalul Internațional de Interpretare Ursulețul de Aur, care se va desfășura în perioada 25-26 iunie, pe scena Teatrului Municipal. Așa că membrii juriului: Sorina Moldovan, Delia Man, Viorica Pârja, Cristina Ioan și Doina Bentu au urmărit cu atenție evoluția micilor vedete, iar cei mai buni vor urca pe scena URSULEȚULUI DE AUR.
Aniversarea celor 30 de ani de Miniursuleț a fost completată cu cei 10 ani de când a luat ființă grupul Ștrengărițele (Alexandra Achim, Ariana Lungu, Maria Niță și Diana Rednic), grup care a câștigat aplauze și trofee pe scene naționale, precum și în Italia, Turcia, Grecia, Bulgaria, Muntenegru.
Seara a fost marcată de muzică, de tortul aniversar și de surprize. oferite de Steluțele muzicale și de duetele mamă-fiică, alcătuite din Dana și Diana Rednic (Of, inimioară), Andreea și Ariana Lungu (Inimă nu fi de piatră).
A fost frumos, a fost antrenant, a fost bucuria muzicii, de care copiii și noi toți avem nevoie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.