În Baia Mare, etapă de cupă mondială la skateboarding

0
35

ACS Extrem Rivulus din Baia Mare aduce circuitul mondial de skateboarding World Rookie Tour, pentru prima dată, și în România!
Circuitul World Rokie Tour este singurul concurs oficial, cu puncte, pentru sportivii sub 19 ani. Pe baza acestui punctaj se stabilește ierarhia mondială la două categorii de vârstă: groms (sub 16 ani) și rookies (sub 19 ani). În România nu a existat niciodată un concurs de skateboarding oficial, cu punctaj în clasamentul mondial, acest lucru fiind prima șansă și pentru riderii români de a se afirma în lumea skateboardingului mondial.
Baia Mare va găzdui prima etapă din acest sezon a circuitului WRT în intervalul 9-12 iunie. Va apărea, astfel, în calendarul oficial al competițiilor de skateboarding, alături de orașe precum Lisabona, Inns­bruck, Tokyo, Atena, Manchester, Praga, Budapesta, San Francisco și Hamburg.
“Skateboardingul este un sport olimpic și, prin acest eveniment, încercăm să cultivăm acest spirit sportiv tinerilor români, să vină să încerce un sport cool și trendy, care presupune foarte multă muncă și sacrificii. Cel mai bun ambasador este tânărul băimărean Patric Iluț, în vârstă de 13 ani, locul 2 în clasamentul mondial WRT anul trecut ( 2021) la categoria sub 16 ani, candidat la obținerea ti­tlu­lui suprem pentru acest sezon, la categoria lui de vârstă, și o mare speranță pentru Jocurile Olimpice de Tineret de la Maribor, de anul viitor (2023)”, precizează reprezentanții Extrem Rivulus.
Formatul concursului din Skatepark Baia Mare este de tip OPEN, adică poate participa orice sportiv sub 19 ani, chiar dacă nu este legitimat la niciun club, sau nu aparține vreunei Federații Naționale (în România nu există încă Federație de Skateboarding).
La concurs sunt așteptați circa 70 de sportivi din România și din străinătate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.