Vecernia plecării genunchilor și procesiune de Rusalii

0
55

Duminică, 12 iunie, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Baia Mare, a stabilit ca „Zilele Culturale ale Municipiului Baia Mare” să fie organizate odată cu sărbătoarea „Pogorârii Sfântului Duh”.
De la ora 17, se va săvârși Slujba „Vecerniei plecării genunchilor” în Catedrala Episcopală (spațiul de sus) la care vor participa toți preoții din Municipiul Baia Mare împreună cu credincioșii.
Preoții vor participa în ținută canonică, cu epitrahil (la procesiune) și felon (de culoare luminoasă – veșmânt maramureșean).
Credincioșii vor purta icoana hramului bisericii parohiale, a Mântuitorului sau a Maicii Domnului (în mărime normală) și vor avea în mâini spice binecuvântate.
De la ora 18, va avea loc Procesiunea (în coloană, în formație de câte 3, ocupând o bandă de circulație) pe traseul: Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” – B-dul Unirii – B-dul Republicii – Str. Vasile Alecsandri – Str. Progresului – B-dul Unirii – Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”.
La final se va rosti rugăciunea de mulțumire și vor fi interpretate pricesne pe esplanada catedralei. De asemenea, ierarhul va rosti un scurt cuvânt și va mulțumi celor prezenți la procesiune, împărtășindu-le binecuvântarea arhierească.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.