2.800 de pachete cu ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti

0
1025

Poliţiştii maramureşeni au depistat în trafic un autoturism în care erau transportate 2.800 de pachete cu ţigări de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar autoturismul a fost indisponibilizat.
Marţi, 4 august, în cadrul unei acţiuni comune, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Vişeu de Sus şi de la Secţia 4 Poliţie Rurală Leordina, au identificat, în trafic, pe strada Bogdan Vodă din oraş, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani din Oradea, judeţul Bihor. În urma controlului efectuat în habitaclul autoturismului, poliţiştii au găsit, în spatele banchetei şi în portbagaj, 2.800 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat, pentru cercetări.
În cauză poliţiştii continuă cercetările, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanei bănuite, sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Pentru protejarea fondului forestier

Asigurarea integrităţii fondului forestier constituie o preocupare majoră a poliţiştilor maramureşeni, care, prin structurile specializate, întreprind activităţi pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.
În acest sens, marţi, 4 august, poliţiştii din Borşa, împreună cu lucrători silvici, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale privind circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos. Astfel, au fost verificate 35 de mijloace de transport şi două instalaţii de debitat material lemnos. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 8.450 lei.
Totodată, s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a 26 mc material lemnos pentru care nu existau documente legale justificative.

La 13 ani, bănuit de furt

În urma activităţilor de investigare desfăşurate de poliţiştii din Strâmtura cu privire la un furt reclamat de un cetăţean din Slătioara, a fost identificat un minor de 13 ani, bănuit de comiterea faptei.
Acesta, în noaptea de 31 iulie/1 august a sustras dintr-o anexă gospodărească un motoferăstrău şi mai multe unelte electrice pe care le-a ascuns în mansarda unui imo­bil în construcţie, cu intenţia de a le vinde ulterior. De asemenea, minorul a pătruns în locuinţa bărbatului din Slătioara şi a sustras dintr-un dulap 150 de lei. Poliţiştii au găsit bunurile furate şi le-au restituit părţii vătămate.
Cercetările continuă pen­tru documentarea întregii activităţi infracţionale a minorului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.