Cei mai mulţi maramureşeni pleacă în străinătate pe formularele E 121

0
615

Numărul maramureşenilor care părăsesc ţara este din ce în ce mai mare. Astfel, pensionarii se clasează pe primul loc, în număr de 10, care pleacă pe formularul E 121, cerându-şi transferul de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Jr. Claudia Ganea, purtătorul de cuvânt al CAS Maramureş: „ Numărul cererilor pentru formularele E 104 , E 112 ( tratament planificat în străinătate, în Italia, Belgia, Germania), E 121, E 106 (detaşări cu contract de muncă în străinătate) este din ce în ce mai mare. Dacă anul trecut, în luna noiembrie,  formularul E 104 a fost cerut de 12 persoane, anul acesta numărul a crescut la 17 persoane. Problema cea mai mare este că aceste persoane cotizează la fondul naţional unic de sasigurări sociale de sănătate. Media vîrstei persoanelor care socilită aceste formulare este de 30 de ani. Situaţia economică precară din judeţul nostru îi determină pe maramureşeni să plece în străinătate la locuri de muncă mai bine plătite”.
Contractele încheiate cu furnizorii de servicii medicale se prelungesc prin acte adiţionale
Reprezentanţii CAS Maramureş au declarat că prelungirea contractelor cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale se va efectua prin acte adiţionale, până la 31 martie 2016, pentru a se asigura continuitatea acordării asistenţei medicale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.