Hârjoneli pe tema şedinţelor în comisii

0
276
Plenul în şedinţa CJ din 27 iulie 2017

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Maramureş de săptămâna trecută a fost programată să înceapă la ora 12, însă a început cu întârziere de o oră din cauza discuţiilor prelungite pe comisii şi nu s-a intrat direct în dezbaterea proiectelor aflate pe ordinea de zi decât după încă o jumătate de oră, după ce s-au domolit discuţiile aprinse între consilierii puterii şi ai opoziţiei.
Un consilier judeţean din opoziţie a solicitat executivului CJ să impună ca toate şedinţele comisiilor să se desfăşoare cu câteva zile înainte de şedinţa de plen. Au urmat replici acide din ambele părţi.
„Practic, la şedinţă, ar trebui să venim de la comisii cu toate lucrurile rezolvate, cu anexe şi proiectele de hotărâre complete, în aşa fel încât să fim operativi”, a solicitat consilierul judeţean Marinel Kovacs.
Alesul judeţean Călin Bota a cerut un ritm de lucru mai alert al aparatului de specialitate din Consiliul Judeţean, care să permită adoptarea proiectelor în termen rezonabil şi primirea la timp a anexelor: ”Este impardonabil ca o documentaţie, ordine de zi, primită cu 5 zile înainte, conform regulamentului şi legii, în ziua şedinţei de Consiliu sau în pre-ziua acesteia să nu aibă toate documentele furnizate de către aparatul de specialitate. Pe parcursul acestui an – nu ştiu cum a fost înainte -, am observat că vrem să venim doar o dată pe lună la şedinţa Consiliului Judeţean, de la ora 9 până la 14 şi să le terminăm pe toate. Ori eu nu cred că nu se poate acest lucru. Trebuie să fim mai aplecaţi pe ceea ce înseamnă actul administrativ judeţean”. Bota a dat exemplu concret, referindu-se la anexa cu sumele pentru unităţile de cult, pe care a primit-o în timpul şedinţei ordinare.
Preşedintele CJ, Gabriel Zetea, a răspuns: „Nu putem să avem o anexă înainte de a avea o propunere din partea cuiva. Eu nu îmi permit să fac propuneri de alocări de sume, înainte de a discuta cu dumneavoastră. Şi cred că asta este modalitatea corectă de a aborda lucrurile. Nu ştiu cum aţi fost obişnuit la primărie până anul trecut. Ei, mie îmi place să mă consult cu dumneavoastră, dar dacă modul acesta democratic de a lucra în Consiliul Judeţean nu vă convine, nu este nicio problemă. Domnule Bota, sunteţi deocamdată o singură persoană care aveţi, şedinţă de şedinţă, aceste nelămuriri…”
Reproşurile au continuat apoi şi pe tema proiectelor retrase de pe ordinea de zi de către preşedintele CJ, sau pe baza salariului şefului administraţiei judeţene. Într-un final, consilierii s-au aplecat şi asupra ordinii de zi, votând destul de repede celelalte proiecte propuse.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.