Fermierii trebuie să respecte cerinţele legale în materie de gestionare şi standardele privind bunele condiţii agricole şi de mediu ale terenurilor, sănătatea plantelor, sănătatea şi bunăstarea animalelor. Să protejeze apele împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole; să menţină benzile tampon (fîşiile de protecţie) în vecinătatea apelor de suprafaţă. Este interzisă poluarea apelor subterane prin deversarea directă sau prin descărcarea pe teren şi infiltrarea în sol a produselor ce conţin substanţe periculoase utilizate în agricultură. Pe timpul iernii, terenul arabil trebuie să fie acoperit cu culturi de toamnă şi/sau să rămînă nelucrat după recoltare pe cel puţin 20% din suprafaţa arabilă totală a fermei. Lucrările solului, inclusiv semănatul, pe terenul arabil cu pantă mai mare de 12%, cultivat cu plante prăşitoare, se efectuează de-a lungul curbelor de nivel. Se menţin terasele existente pe terenul agricol la data de 1 ianuarie 2007. Floarea-soarelui nu se cultivă pe acelaşi amplasament mai mult de 2 ani consecutiv. Este interzisă arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum şi a vegetaţiei pajiştilor permanente. Se păstrează elementele de peisaj, incluzând arborii izolaţi şi terasele existente pe terenul agricol, luînd măsuri adecvate pentru a preveni instalarea vegetaţiei nedorite şi asigurarea unui nivel minim de întreţinere a terenului agricol.
Pajiştile permanente se întreţin prin asigurarea unui nivel minim de păşunat de 0,3 UVM/ha i/sau prin cosirea lor cel puţin o dată pe an.
Se interzice utilizarea anumitor substanţe cu efect hormonal sau tireostatic şi a substanţelor betaagoniste în creşterea animalelor.