Proiect: Angajaţii ar putea fi scutiţi de impozit şi contribuţii de sănătate pentru al doilea contract de muncă şi pentru orele suplimentare

0
183

Angajaţii cu normă întreagă nu vor mai fi obligaţi să plătească impozit şi contribuţii de sănătate pentru veniturile obţinute din al doilea contract de muncă cu timp parţial sau din orele suplimentare efectuate în limita a 32 de ore lunar, confom unui proiect de lege, iniţiat de deputatul PNL Claudiu Răcuci.

Modificări aduse Codului fiscal ar trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019, astfel încât, pentru veniturile din salarii sau de natură salarială, obţinute din al doilea contract de muncă cu timp parţial sau din orele suplimentare efectuate în limita a 32 de ore lunar, să se datoreze doar contribuţii sociale, nu şi contribuţii de sănătate şi impozit.
Angajaţii ar urma să plătească, astfel, doar contribuţiile de asigurări sociale.
„Nu este normal ca angajatul care are deja un contract cu normă întreagă, care vrea să câştige mai mult, muncind mai mult, să fie taxat la fel, cu cca. 43% şi pentru al doilea loc de muncă sau pentru munca suplimentară. Sistemul funcţionează cu succes în Germania… În România, numărul celor care au un al doilea loc de muncă, oficial, este sub 1%, faţă de alte state europene unde angajaţii cu un al doilea contract de muncă sunt între 5% şi 16%. Deşi statistic munca suplimentară efectuată de angajaţii români la un al doilea loc de muncă (part-time) sau peste programul integral de muncă aproape nu există, ea se produce în realitate, prin forme de evitare a fiscalităţii impuse pe muncă” – precizează deputatul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.