Pregătirea autorităților administrației publice locale pentru sezonul de iarnă

1
109

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit pentru a analiza stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă 2018 – 2019. S-a impus autorităţilor administraţiei publice locale să asigure buna desfăşurare a activităţilor economico-sociale pe întreaga perioadă de iarnă.
„Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă trebuie să identifice riscurile specifice sezonului de iarnă pentru a putea asigura capacitatea optimă de acţiune şi de intervenţie a membrilor şi grupurilor de suport tehnic. De asemenea, este importantă menţinerea în funcţiune a sistemelor de comunicaţii şi asigurarea furnizarea de utilităţi pentru cetăţeni, instituţii publice, agenţi economici (alimentarea cu energie electrică, căldură, apă etc). Dorim să gestionăm efectele fenomenelor meteorologice periculoase, să acţionăm eficient şi cu promptitudine pentru desfăşurarea circulaţiei rutiere pe drumurile publice în caz de ninsori”, a spus preşedintele CJSU, prefectul Vasile Moldovan.
Secţia de Drumuri Naţionale Baia Mare are încheiat contractul cadru pentru intervenţie şi va dispune, conform acestuia, de 62 de utilaje de intervenţie. În bazele proprii de intervenţie de la districte sunt peste 2200 tone de sare, dar şi carburantul necesar pentru funcţionarea utilajelor.

Drumuri judeţene închise pe perioada de iarnă

Directorul SC Drumuri şi Poduri SA Maramureş, Emil Marinescu, a precizat că reţeaua rutieră de drumuri judeţene are o lungime de 787 km. Pe perioade iarnă vor fi închise următoarele sectoare de drumuri judeţene: DJ 183 Runcu-Mara; DJ 183A, Izvoare-Gutin; DJ 171E, Stoiceni-Costeni; DJ108E, Chelinţa-limită judeţ Sălaj; DJ 182B, Băiţa de Sub Codru-limită judeţ Satu Mare, DJ 183C, intersecţie Şuior-Cavnic; DJ185, Valea Muntelui-Petrova; DJ 109 F, Rotunda-Strâmbu Băiuţ; DJ 186D, Glod-Poienile Izei; DJ109U, Băiuţ-Botiza. Au fost delimitate sectoarele de activitate ale celor trei şantiere de întreţinere, reparaţii, construcţii drumuri şi o secţie de utilaj, dar şi al punctelor de sprijin. Planul operativ de acţiune prevede intervenţia în perioada de iarnă cu 73 de utilaje.
Centralizatorul din pla­nul de acţiune operativ prevede asigurarea unei cantităţi de 6.250 mc de nisip, dar şi 10.000 tone sare. Sunt asigurate stocurile necesare de carburanţi şi lubrifianţi pentru funcţionarea utilajelor de intervenţie. Pentru a evita şi preveni înzăpezirea participanţilor la trafic, prefectul de Maramureş a solicitat administratorului de drumuri judeţene instalarea de indicatoare rutiere/panouri adiţionale cu menţiunea ”Drum închis circulaţiei publice”.
La nivelul unităţilor administrativ-teritoriale au fost încheiate contracte sau se intervine cu forţe proprii pentru deszăpezirea drumurilor publice în 66 de unităţi administrativ-teritoriale, respectiv sunt contracte în procedură de achiziţie în 10 unităţi administrativ-teritoriale. Echipe mixte vor verifica în teren, până la data de 15 noiembrie a.c., situaţia stocurilor de materiale antiderapante, utilajelor de deszăpezire şi a stocurilor de carburanţi, a mai adăugat prefectul Vasile Moldovan. (d.b.)

1 COMENTARIU

  1. ,, Dorim să gestionăm efectele fenomenelor meteorologice periculoase, să acţionăm eficient şi cu promptitudine pentru desfăşurarea circulaţiei rutiere pe drumurile publice în caz de ninsori” de apreciat.
    Dar concret ce faceti ?Ex: DN Baia Mare – Targu Lapus la iesire din Grosi este restrictionata circulatia pe un sens de mai mult de un an de zile !!!!!!!!!!!
    Cat timp trebuie sa mai treaca ????
    Cu un mic efort de imaginatie vedeti blocajul circulatiei in cazul ninsorii, care e normala in perioada imediat urmatoare.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.