Un vis, o speranţă, o carieră – întîlnirea generaţiilor

0
63

În anul Centenarului cei care debutează în cariera de poliţist, fiind o promoţie specială, au parte de o primire specială la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş. Ceremonia organizată, ieri, 5 noiembrie, a reunit trei generaţii.
„Am constituit un arc temporal, în centrul căruia se află cei 23 de agenţi debutanţi, care pornesc azi la drum cu speranţa că vor reuşi să continue drumul performanţei, încadraţi de persoane care au făcut cinste poliţiei şi de aspiranţii la o carieră în instituţia noastră” – a precizat şeful inspectoratului, comisar şef Liviu Constantin Grozavu.
Pentru că întoarcerea spre valorile care ne-au consacrat este o misiune obligatorie, la ceremonie a fost invitat şi colonel în rezervă Pampa Grigore, model pentru o carieră de succes. Un alt invitat de onoare a fost Gabriel Rotărescu, elev al Colegiului „Mihai Eminescu”, din Baia Mare, care îşi doreşte o carieră în poliţie.
Conducerea inspectoratului i-a felicitat pe noii colegi, pentru temeinicia şi seriozitatea cu care s-au pregătit, cu atât mai mult cu cât printre aceştia se numără şi agentul de poliţie Cucu Ioan, care a absolvit pe locul al doilea Şcoala de Agenţi „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. Toţi absolvenţii au avut posibilitatea de a alege judeţul Maramureş datorită mediilor mari de absolvire, cea mai mică fiind 9.23.
Col. (r) Pampa Grigore a subliniat importanţa camaraderiei, a dezvoltării încrederii reciproce şi a spiritului de echipă, pentru că „în această breaslă, performanţa nu se poate obţine de unul singur”. Copleşit de emoţii, Gabriel Rotărescu şi-a exprimat bucuria că a avut prilejul să participe la ceremonie şi că a făcut astfel un prim pas spre îndeplinirea visului de a ajunge în rândurile oamenilor legii.
Pentru că debutul în carieră rămâne un moment de referinţă în viaţa fiecărui om, preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor, comisar şef Marius Velea, a dorit să marcheze acest moment, oferindu-le în semn de bun venit câte o plachetă.
În încheierea ceremoniei, conducerea inspectoratului i-a asigurat pe agenţii de poliţie de tot sprijinul de care au nevoie, pentru a-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile ce le revin şi le-a urat mult succes în carieră.

Urmărit internaţional, depistat în Maramureş

În cadrul unei activităţi specifice, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au identificat un urmărit internaţional.
Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din Satu Mare, pe numele căruia autorităţile judiciare din Ungaria au emis Mandat European de Arestare pentru comiterea unei infracţiuni contra persoanei.
Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior, a fost prezentat la Curtea de Apel Cluj, care a emis un mandat de arestare pe o perioadă de 15 de zile.

Siguranţa publică – prioritate a poliţiei

Duminică, poliţiştii au intervenit la peste 3.600 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Poliţiştii au aplicat aproape 8.000 de sancţiuni contravenţionale, au constatat peste 800 de infracţiuni şi au reţinut permisele a 496 de şoferi care puneau în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.
Peste 7.500 de poliţişti au acţionat, la nivel naţional, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate 259 de acţiuni şi s-a intervenit la 3.648 de evenimente, dintre care 3.120 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor, au fost constatate 803 infracţiuni, 157 de persoane fiind prinse în flagrant delict. De asemenea, au fost depistate 11 persoane urmărite naţional sau internaţional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 18 măsuri preventive. Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 7.924 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2,8 milioane lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de peste 400.000 lei.
În trafic, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 174 de infracţiuni la regimul rutier. Au fost reţinute 496 de permise de conducere şi retrase 141 certificate de înmatriculare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.