Uniţi în Europa! Tinerii din PMP Maramureş se implică în acţiunile de campanie pentru alegerile europarlamentare 2019 (P)

2
96

Partidele politice se pregătesc să intre în lupta pentru ocuparea celor 34 de fotolii de europarlamentari, alegeri programate pentru finalul lunii mai 2019. Organizaţiile de tineret vor juca un rol major în modul de disipare a mesajului politic către cei care vor dori să pună ştampila pe buletinul de vot. Cel mai activ partid în ceea ce priveşte acţiunile de precampanie electorală este Partidul Mişcarea Populară. La finele săptămânii trecute, în Maramureş, liderii PMP au avut întâlniri cu tinerii PMP-işti, dorind să vadă care este starea lor de spirit în ceea ce priveşte activitatea lor politică. Lucian Morar, George Moldovan, Florin Creţ, Cornel Varga sau Adi Pop, precum şi parlamentarii PMP, senatoarea Severica Covaciu şi deputatul Adrian Todoran, au fost prezenţi în mijlocul tinerilor în mai multe zone ale judeţului.
Discuţiile au vizat, pe lângă subiectele strict legate de PMP şi strategiile de precampanie, şi teme ce ţin de comunicarea în echipă, documentarea, formularea şi promovarea mesajelor, gestionarea canalelor de comunicare, comunicarea şi transmiterea mesajelor în mediul on-line, precum şi a relaţiei cu presa.
“În orice organizaţie de partid, tineretul reprezintă prima linie care se bate politic şi totodată reprezintă generaţia de mâine a clasei politice româneşti. Sunt convins că se vor lupta pentru principiile solide ale Mişcării Populare şi că vor duce mai departe strategia şi proiectele acestui partid, care îl are ca model pe preşedintele Traian Băsescu”, a precizat Lucian Morar, preşedinte PMP Maramureş.
Pe de altă parte, acum este momentul în care liderii PMP stabilesc elemente ce ţin de implicarea tinerilor în politică într-un an cu două cicluri electorale, alegerile europarlamentare şi prezidenţiale. Acestora li se explică faptul că în domeniul politic comunicarea nu mai este un instrument în sine, ci a devenit o miză care produce efecte imediate, pentru că suntem într-o perioadă în care, din cauza populismului, Europa riscă să intre într-o perioadă de stagnare pentru că discursul populist în interiorul României, dar şi la nivelul Europei, produce deja efecte.
“Ne apropiem cu paşi repezi de data la care şi noi, românii, la fel ca toţi europenii ce îşi desemnează reprezentanţii în Parlamentul European, va trebui să mergem la vot. Se observă deja tendinţa ca în Parlamentul European să ajungă peste 30 la sută din reprezentanţi ai unor partide care sunt antieuropene şi avem exemplul elocvent oferit de rezultatul referendumului din Marea Britanie, care a pus societatea britanică la încercare şi a dovedit că atunci când nu există responsabilitate în acţiunea politică riscă să producă efecte greu de estimat ca şi costuri”, a precizat Florin Creţ, consilier municipal PMP Baia Mare.

2 COMENTARII

  1. Oda Conducatorului iubit:
    “În orice organizaţie de partid, tineretul reprezintă prima linie care se bate politic şi totodată reprezintă generaţia de mâine a clasei politice româneşti. Sunt convins că se vor lupta pentru principiile solide ale Mişcării Populare şi că vor duce mai departe strategia şi proiectele acestui partid, care îl are ca model pe preşedintele Traian Băsescu”.
    Copii,
    Sunt de acord cu lupta voastra pentru binele tarii, dar pentru numele lui Dumnezeu, va implor nu inghititi marea minciuna care vi se serveste, cum ca Basescu cel Ticalos ar reprezenta un model de urmat. Basescu cel Ticalos a fost, este si va ramine unul dintre cei mai ticalosi oameni politici. De tot ce a atins aceasta jigodie s-a ales praful: PDL, administrarea tarii, reforma Justitiei… Nu vedeti prin ce drama trece Justitia astazi? Aceasta situatie a fost cauzata de acest ticalos. In loc sa continue reforma in Justitie, sa puna Justitia pe principii solide, a preferat s-o incalece si sa-si faca mendrele cu ea. Si acum platim pretul.
    Niste amariti, care dovedesc ca habar n-au pe ce lume traiesc, cauta sa-l puna pe lista de candidati la europarlamentare, sustinind ca el va asigura succesul partidului in alegeri, ca odata ajuns europarlamentar va avea UE la piciorele lui. Nimic mai fals. Daca o soarta rea ni-l va harazi europarlamentar, va face ce a mai facut. Ne amintim de scenele in care, la intilnirile de la Bruxelles, se plimba stingher cu miinile la spate pe peluza, si numara firele de iarba, in timp ce semenii lui erau angajati in fel de fel de discutii. Daca cumva se apropia de un grup, era evitat ca o javra cuprinsa de jigodie. Ce rusine! Mai vrem asa ceva? Nu ne-a fost indeajuns?
    Copii,
    faceti o lista cu 2-3 oameni decenti, daca tot vreti s-o faceti. Nu va bateti joc de voi si de noi. Purtati-va cu demnitate.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.