Sighetu Marmației • Duminică, o zi cu bicicleta!

0
76

Duminică, 23 iunie 2019, între orele 8 şi 18, Clubul Rotaract Sighet şi CsaBike organizează proiectul „O zi cu bicicleta”, pentru a promova sănătatea, sportul și educația. Sighetenii sunt încurajați să-și parcheze mașinile și să se plimbe cu bicicleta, măcar pentru o zi.
Tronsonul rutier Liceul Pedagogic „Regele Ferdinand” – sensul giratoriu de lângă Pompieri va fi închis circulației auto, pentru a le oferi cetă­țe­ni­lor bucuria unei zile fără trafic auto, plină de seninătatea unei duminici liniștite – precizează Oana Mariș, director Departament PR.
În centrul orașului Sighet, va fi amenajat un traseu tip poligon pentru bicicliști (ora 9-18), un cort pentru service biciclete gratuit – oferit de CsaBike, un punct bike&coffe la „Floare de Colț” (aleea pietonală Corneliu Coposu nr. 2/3, orele 8-14), educație rutieră oferită de Poliția Locală și un spațiu de joacă special pentru copii, cu animație, baloane gonflabile, trambulină și face painting oferite de Familia 31, în parcul Grădina Morii, orele 10-18.
Clubul Rotaract consideră că gazele de eșa­pament ale autovehiculelor produc poluare direct proporţională cu intensitatea traficului. „Dorim să promovăm un stil de viață sănătos – spun membrii clubului sighetean. Miș­carea fizică luptă împotriva stresului, anxietății și depresiei, întărește muș­chii, inima, sistemul cardio-respirator. Accidentele rutiere cu implicarea pietonilor copii reprezintă un procent ridicat din totalul accidentelor cu pietoni. De aceea, avem nevoie și de educație rutieră în rândul celor mici. Vă invităm la cea mai eco zi din an, ziua în care toată lumea își lasă mașina acasă!”, ne spune Oana Mariş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.