Mai aproape de alimentația sănătoasă

0
38

Tinere studente în anul II la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai au organizat marți, 10 decembrie, în parteneriat cu Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Săliștea de Sus, județul Maramureș, o campanie publică pe tema alimentației sănătoase. Campania are ca principal obiectiv promovarea consumului de proteină vegetală și orientarea participanților spre alimente sănătoase, benefice pentru organism, care pot să fie ușor adaptate și integrate într-o multitudine de rețete.
Atelierul de nutriție s-a adresat elevilor de gimnaziu, clasele VII-VIII, o categorie de vârstă potrivită pentru a consolida un stil alimentar echilibrat, informându-i atât despre avântul pe care această temă l-a luat în social media, cât și despre conceptul de veganism. Workshop-ul a reunit peste 60 de participanți: elevi de gimnaziu, cadre didactice, cât și consilieri școlari într-o sesiune de informare despre consumul de proteină vegetală, prezentându-le o mică descriere a acestor produse, miturile și beneficiile lor, oferindu-le alternative de rețete care au la bază soia și invitându-i să guste din produsele care se încadrează în această categorie prin desfășurarea unui mic concurs. Prin intermediul acestei campanii, organizatorii și-au propus să încurajeze consumul de proteină vegetală, să faciliteze percepția beneficiilor consumului acestor produse și să remodeleze unele imagini false pe care tinerii le-au construit și însușit datorită lipsei de informare.
Rezultatele acestei campanii susțin continuarea organizării sesiunilor de informare cu scopul de a consolida informațiile pe care aceştia le-au asimilat, de a observa schimbările imediate care apar în stilul lor alimentar și rezultatele pe termen lung, obținute datorită includerii proteinei vegetale în preparatele consumate.
Modul în care s-au desfășurat activitățile, dar și interesul și receptivitatea copiilor au fost surprinse în câteva fotografii, realizate de un tânăr fotograf din Cluj, Bogdan Jeler, răspunzând pozitiv la invitația de a se alătura campaniei noastre.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.