Destinații de weekend

0
85

Localitatea Ocna Șugatag este una dintre cele două stațiuni turistice de interes național din județul Maramureș și un loc cu care noi, maramureșenii, ne mândrim.
Pentru că este o destinație potrivită în orice anotimp și este situată în inima Maramureșului Istoric. Cei de la Visit Maramureș au alcătuit și o listă cu motivele care vă pot determina să alegeți stațiunea Ocna Șugatag ca și destinație de weekend.
„Aici veți găsi ape cloro-sodice utilizate în tratarea unui spectru larg de afecțiuni, dar și multe alte ingrediente pentru un sejur de neuitat. Stațiunea balneo-climaterică adăpostește lacul Gavril, renumit datorită formei sale antropomorfe, dar și datorită faptului că în partea de sus dispune de un strat de apă dulce, iar în cea de jos de apă sărată…Deși nu e deschis sezonul de bălăceală în aer liber, totuși merită să vă alocați timp pentru o plimbare până la lac și să vă bucurați de liniște, de peisaj și de razele de soare care anunță că primăvara e oficial aici și că va mai pleca doar când va fi înlocuită de mai blânda și mult așteptata vară. Dacă iubiți natura și vreți să descoperiți mai mult din bogăția naturală a zonei, îndrăzniți să vă aventurați în miezul Pădurii Crăiasca, o arie naturală protejată unde se pot vedea exemplare deosebite de stejar, gorun și larice. Pentru descoperirea Pădurii Crăiasca puteți urma traseul marcat cu punct albastru, care vă propune o scurtă călătorie în vremuri îndepărtate, pe o coloană sonoră orchestrată de cele peste 50 de specii de păsări care și-au găsit adăpost printre arborii seculari”, precizează reprezentanții de la Visit Maramureș. Nu veți răbda nici de foame, iar gazdele din Maramureș sunt renumite pentru ospitalitate, dar și pentru talentul gastronomic. În plus, puteți descoperi și celelalte atracții din zonă, aflate la o aruncătură de băț, în Sat Șugatag, Breb, Budești, Călinești, Sighetu Marmației sau Săpânța.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.