Tocmai s-au făcut probele pe pietonala Vasile Alecsandri și la clădirea cinematografului Mara și Muzeul Maramureșean.
Acestea sunt doar o parte din lucrările de îmbunătățire a iluminatului public și ornamental al orașului, un amplu proiect fiind început în 2022, atunci când a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor și, ulterior, s-a dat startul acestora.
Străzile incluse în proiectul ce a început acum 2 ani au fost Avram Iancu, Piața Ioan Mihalyi de Apșa, Piața Libertății, Bogdan Vodă, Piața 1 Decembrie 1918, Unirii, Dragoș Vodă, Traian, Basarabia, Piața 22 Decembrie, Iuliu Maniu, Gării, Titulescu, Nicolae Grigorescu, Mihai Viteazu, Alexandru Ivasiuc, Tudor Vladimirescu, Eroilor, Independenței, Gheorghe Doja, Gheorghe Șincai, Mihai Eminescu și Ștefan cel Mare.
Proiectul demarat a prevăzut montarea a 935 de aparate noi de iluminat cu tehnologie LED și implementarea unui sistem de telegestiune pentru aparatele de iluminat de 65 W.
Becurile dimabile susțin economia la energie electrică
Un bec dimabil este un tip de bec electric care poate fi reglat pentru a emite o lumină mai intensă sau mai slabă, în funcție de preferințele utilizatorului. Prin intermediul lor se permite ajustarea intensității luminii emise care poate fi modificată printr-un întrerupător, aplicație mobilă sau prin comenzile vocale. Deoarece aceste becuri nu au componente electrice, efectul de reglare al luminii poate fi obținut cu ușurință utilizând comutatorul reglabil pentru a modifica tensiunea.
Mai mult decât atât, în trecut becurile dimabile erau mult mai scumpe decât becurile tradiționale, însă în timp progresul tehnologic a dus la o scădere semnificativă a acestora, iar costurile unui astfel de bec au ajuns la un preț accesibil.