Liberalii maramureşeni vor să obţină peste 30% la parlamentare

1
437

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu s-a aflat timp de două zile în Baia Mare. Liberala a vrut să participe la Festivalul Castanelor, dar a avut şi întâlniri politice cu colegii din filiala maramureşeană a partidului. Cu această ocazie, liderul PNL le-a trasat liberalilor maramureşeni „target-ul” pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Strategie electorală

Alina Gorghiu le-a atras atenţia liberalilor din Maramureş că nu va accepta un scor sub 30%. În plus, copreşedintele PNL a arătat că e obligatoriu ca în judeţ să fie câştigate cel puţin patru mandate de parlamentari. „Înţeleg de la preşedintele Mircea Dolha că sunt peste 20 de persoane înscrise în această competiţie. Sunt absolut convinsă că vor avea criterii obiective de evaluare a acestei competiţii, a candidaturilor, astfel încât să iasă cea mai bună echipă care să maximizeze scorul politic care din punctul de vedere al conducerii centrale, obligatoriu trebuie să înceapă cu cifra 3”, a declarat Alina Gorghiu. Liderul liberal a amintit şi de eşecul de la alegerile locale din Maramureş, arătând că „greşelile de strategie” de atunci, precum şi orgoliile sau slaba organizare trebuie evitate.

Aprecieri privind competiţia de Capitală Europeană a Culturii

Pe de altă parte, Alina Gorghiu a ţinut să transmită felicitări pentru echipa care s-a ocupat de competiţia privind Capitala Europeană a Culturii 2021. Ea a punctat că proiectele începute trebuie duse mai departe. „Vreau să le transmit sincere felicitări tuturor celor din mediul cultural din Baia Mare şi din judeţ care au luptat pentru ca Baia Mare să devină capitală europeană a culturii în 2021 şi îi rog să nu se lase descurajaţi de faptul că nu au câştigat această competiţie. Pentru mine, efortul lor nu a trecut neobservat. Sunt absolut convinsă că în urma acestui proiect a rămas o echipă importantă care va arăta în viitorul apropiat că este capabilă să facă multe lucruri pentru judeţul dumneavoastră şi chiar pentru regiune”, a adăugat Alina Gorghiu.

Piedici pentru concursul de directori şcolari

Copreşedintele PNL a făcut referire şi la concursul pentru directorii şcolari. Alina Gorghiu consideră că „PSD-ul este disperat să nu se ţină aceste examene pentru directorii şcolari. Foarte mulţi din România au fost susţinuţi de PSD pe funcţii şi, din păcate, uitaţi-vă în ultimii 8 ani: nu s-a ţinut niciun examen pentru directori şcolari”. În acest context, liberala a adăugat că dacă se doreşte un sistem de educaţie profesionist bazat pe competenţe e obligatoriu ca „directorii de şcoală să se supună unei evaluări care să fie aceeaşi pentru toţi la nivel naţional”. (i.s.)

1 COMENTARIU

  1. sper ca atit pesedistii si mai ales liberralii sa cistige atitea procente la alegerile parlamentare ca urmare a raportarii la initiativele parlamentare si la lucrurile optinute in Parlament pentru judetul Maramures, adica cit mai aproape de 0 daca e posibil . Singurii parlamentari de Maramures de dupa revolutie penru care poti avea respect si un anumit nivel de multumire legat de activitatea lor parlamentara sint regretatul Bindea Doru Liviu si Bud Nicolae pe care il salut si il felicit pentru faptul ca ramine destul de activ.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.