Expoziţie de ovine la Şomcuta Mare

0
720

În ultimii ani, oraşul Şomcuta Mare a devenit un punct de reper al crescătorilor de ovine din Maramureş. Deodată cu trecerea ediţiilor, expoziţia a căpătat un interes tot mai mare, nu doar din punct de vedere al exemplarelor valoroase prezentate de fermieri, ci şi prin aducerea în contact a crescătorilor de animale cu informaţiile benefice din domeniul zootehniei, oferite de specialiştii prezenţi la acest eveniment.
Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Ovine şi Caprine „Maramureşul”, Consiliul local şi Primăria Şomcuta Mare, în colaborare cu Centrul Regional de Zootehnie 6 Nord-Vest şi cu Oficiul Judeţean de Zootehnie Maramureş (care asigură desfăşurarea tehnică), organizează în data de 22 octombrie 2017, începînd cu ora 10, a XI-a ediţie a Expoziţiei cu vînzare de ovine şi caprine.
Evenimentul va avea loc la Şomcuta Mare şi s-au înscris deja 40 de crescători, dintre cei cu peste 500 de capete de ovine, din tot judeţul Maramureş, care deţin cel mai valoros material biologic. Vor fi prezente în expoziţie animale din toate categoriile, berbeci, oi mame, mioare, miori şi tineret din anul curent. Proprietarii celor mai valoroase exemplare vor primi cupe şi diplome şi vor avea posibilitatea să-şi valorifice în direct animalele premiate sau nu, celor interesaţi.
Vor fi prezenţi reprezentanţi ai asociaţiilor de crescători de ovine din ţară, ai instituţiilor publice judeţene deconcentrate din subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi mulţi crescători de ovine, fără de care nu se poate vorbi despre o astfel de sărbătoare cu specific zootehnic.
Informaţii primite de la Gheorghe BUDA, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine “Maramureşul” (şi primar al oraşului Şomcuta Mare).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.