FRONTIERA: Cetăţean român cercetat pentru contrabandă

0
100

– 19.150 pachete cu ţigări confiscate la frontiera de nord –

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 19.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, iar un cetăţean român este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

• Sâmbătă, 6 iulie, în jurul orei 16, un echipaj mobil al poliţiei de frontieră a depistat şi oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii Fereşti, un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în România, condus de către cetăţeanul român B.F.., în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza judeţului Hunedoara.
În urma controlului efectuat asupra maşinii, în portbagaj a fost descoperit un spaţiu special amenajat, fapt pentru care şoferul şi autovehiculul au fost duşi la sediu.
La controlul maşinii, în spaţiul special amenajat au fost descoperite mai multe pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, iar în urma inventarierii au rezultat 2.730 pachete cu ţigări, în valoare de 32.000 lei. Ţigările au fost confiscate, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. De asemenea, autoturismul în valoare de 22.000 lei, folosit la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat.
• Un alt echipaj mobil a depistat în trafic, sîmbătă, în jurul orei 20.30, un autoturism marca Audi, suspect că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.
În momentul în care conducătorul auto a observat echipajul poliţiei de frontieră a demarat în trombă continuându-şi deplasarea în mare viteză.
S-a trecut la urmărirea maşinii, iar la scurt timp a fost descoperită, abandonată, pe o stradă din Sighetu Marmaţiei.
Din primele verificări, în maşină au fost observate mai multe colete cu ţigări, iar în urma inventarierii au rezultat 10.490 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 123.000 lei, care au fost confiscate.
În cauză, se fac cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, iar autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat.
• Tot în data de 6 iulie, în jurul orei 16.30, un alt echipaj din cadrul STPF Maramureş a descoperit, într-o zonă muntoasă, greu accesibilă, cinci colete cu ţigări, care erau ascunse în vegetaţie. Acestea au fost duse la sediu, unde, în urma inventarierii au rezultat 2.450 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 29.000 lei. În cauză, se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate, iar ţigările au fost confiscate.
• Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit abandonate, în zona de responsabilitate, 680 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 8.000 lei. Din primele verificări, a rezultat că ţigările au fost introduse ilegal în ţară cu ajutorul unui aparat de mici dimensiuni (dronă). Ţigările au fost confiscate, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracţională.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.