Anton Rohian: ”România este campioana fondurilor europene pentru agricultură”

0
39

Guvernarea PSD a transformat România în campioana fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală, arată consilierul judeţean PSD, Anton Rohian.
”Am reuşit să atragem 7,553 miliarde euro, de două ori mai mult decât se încasase între 2007 şi 2016. Banii au fost folosiţi pentru plăţile directe din agricultură şi pentru programul PNDR. Trebuie precizat şi faptul că, în anul 2018, aproape 900.000 de români, deţinători de terenuri agricole, au primit subvenţii în valoare de 2,75 miliarde de euro. Au fost direcţionate sume substanţiale, prin programul PNDR, pentru modernizarea şi reabilitarea sistemelor de irigaţii, care pot deservi aproape 400.000 de hectare de plantaţii, pentru demararea lucrărilor de modernizare a 3.500 de kilometri de drumuri comunale, a 748 de kilometri de drumuri forestiere, dar şi aproape 3000 de kilometri de reţea de canalizare în mediul rural. Totodată, alte sume acordate prin PNDR au fost pentru modernizarea şi reabilitarea a 1752 kilometri de reţea de alimentare cu apă în mediul rural, în prezent fiind alte 800 de drumuri agricole care sunt în curs de înfiinţare sau de modernizare”, a precizat Anton Rohian, consilier judeţean PSD Maramureş.
Potrivit alesului judeţean al social-democraţilor, tot cu bani europeni au fost înfiinţate 10.000 de mici ferme de familie, 238 de unităţi de procesare a produselor agricole şi pomicole şi 7.300 de noi locuri de muncă. ”Peste patru milioane de locuitori de la sate beneficiază, după numai doi ani de guvernare PSD, de infrastructură rurală nouă sau reabilitată şi de inestimabila valoare a patrimoniului cultural reabilitat. În perioada 2019 – 2020 vom avea o absorbţie a fondurilor europene în valoare de 6 miliarde euro, din care 3,8 miliarde euro, pentru subvenţii şi 2,2 miliarde euro pentru investiţii. Sumele vor finanţa proiecte majore din Programul de Guvernare, proiecte transpuse deja în legislaţia în vigoare. Românii vor beneficia de Programul de subvenţionare a agriculturii, în valoare de 1,9 miliarde de euro anual, Programul de reabilitare a sistemului de irigaţii, care va însuma 1 miliard de euro în 10 ani, Programul anti-grindină şi de creştere a precipitaţiilor pentru protejarea în final a 10-11 milioane de hectare de culturi agricole şi Programul de investiţii în zona montană, care va însuma un miliard de euro în următorii 10 ani”, a conchis social-democratul Anton Rohian.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.