🕮 Lecții de învățat 🕮 Detașați-vă de informațiile care vă stresează!

0
184

Auzim tot mai des propoziții de genul „e supercontagios”, „e mortal”, „nu e real”, „n-a murit nimeni de Covid”, „e manipulare pentru distrugerea economiei”, „masca e o prostie”, „spitalele sunt goale” etc., fie că ridicăm telefonul, sau deschidem televizorul, așa încât, zilele trec într-un fel de ceață mintală. Cu atât mai mult cu cât nu reușești să te concentrezi asupra lucrurilor importante pe care le-ai putea face.
Este important să fim informați, dar accesul permanent la informații controversate și articole despre pandemie nu face decât să ne copleșească. Unii specialiști deja vorbesc despre omul Zombie. Tocmai de aceea, e bine să ne detașăm de numeroasele și extrem de diverse surse de informație. Care la un moment dat te pot copleși și cognitiv, dar mai ales emoțional. Nu mai știi ce să crezi, în cine să crezi, cât să crezi, încât ai senzația că începi s-o iei razna. Și din păcate, unii chiar o iau.
Deconectați-vă de la sursele de informație și dedicați-vă unor activități care vă fac plăcere. Faceți plimbări, evitând locurile aglomerate, mergeți în pădure, vorbiți cu copacii, ascultați glasul păsărilor, gândiți-vă la lucrurile frumoase. Poate fi dificil la început, dar nu imposibil. Nu putem controla în totalitate ce se va întâmpla. Dacă luăm lucrurile fără a ne opune, dar mai ales fără a le exagera, ne putem regăsi calmul și putem reveni la treburile pe care le avem de făcut. Lecții de învățat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.