Președintele Camerei de Comerț România – China a vizitat Maramureșul

0
139

Președintele Camerei de Comerț România – China, Nicolae Vasilescu, și vicepreședintele Marius Cristescu, s-au întâlnit cu președintele Consiliului Județean, Gabriel Valer Zetea, și primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, pentru a discuta despre sprijinul pe care firmele chineze pot să-l ofere mediului de afaceri din Maramureș și noi oportunități de dezvoltare economică.
Subiectul principal al discuțiilor s-a axat pe dezvoltarea relațiilor economice româno-chineze care se află în această perioadă în impas și pe oportunitățile de afaceri cu companii din Republica Populară Chineză.
Cei doi reprezentanți ai administrației locale au prezentat proiectele locale cu impact economic, oportunitatea dezvoltării în zona Aeroportului Maramureș a unui parc industrial ce se poate extinde cu până la 1.000 de hectare și dezvoltarea unor conexiuni de mobilitate rutieră pe axele spre Ucraina, Polonia, Ungaria și întreaga zonă a Transilvaniei.
În final, părțile au agreat că se conturează necesitatea unei strângeri a relațiilor româno-chineze prin administrațiile județene și următorul pas logic ar fi demararea activităților specifice pentru încheierea unui acord de cooperare și înfrățire cu o zonă din Republica Populară Chineză.
La întâlnirea de lucru au mai participat și viceprimarul municipiului Baia Mare, Noemi Vida, președintele Camerei de Comerț România – China, filiala Maramureș, Florin Bancoș, și Ciprian Șter, membru în biroul de conducere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.