Colegiul „Dragoș Vodă” va fi dotat cu laboratoare inteligente

0
60

Din această lună, Colegiul Național “Dragoș Vodă” Sighetu Marmației derulează un proiect prin intermediul căruia unitatea de învățământ va fi dotată cu laboratoare inteligente. Finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Obiectivul general al proiectului este creșterea accesului la mijloace moderne de învățare pentru elevi și consolidarea competențelor digitale în utilizarea instrumentelor de tip „laborator inteligent” pentru cadrele didactice.
Totodată, proiectul vizează creșterea accesului la educație pentru grupurile vulnerabile și combaterea excluziunii sociale, absenteismului și abandonului școlar.
În cadrul proiectului, vor fi achiziționate echipamente tehnologice – inclusiv mobilier ergonomic adaptat și integrat specific – pentru dezvoltarea unor laboratoare inteligente digitale (smartlab).
De asemenea, va fi achiziționat conținut educațional care va acoperi domenii din programa școlară și de software/ licență cu specific educațional care să asigure distribuirea centralizată, în rețeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive.
Vor mai fi derulate următoarele activități: conec­tarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de în­vă­țământ, instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat prin patru sesiuni de instruire.
Proiectul se desfășoară până în ianuarie 2025, valoarea totală a contractului de finanțare fiind de 590.267 lei, fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.