În Baia Mare, 32 de elevi depistați în afara unităților de învățământ

0
2054

Joi, 25 aprilie, în intervalul orar 8:15-13, Direcția Poliția Locală Baia Mare a desfășurat o nouă acțiune comună de control sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean, la care au participat polițiștii locali, inspectori școlari și jandarmi având ca obiect prevenirea și combaterea consumului de droguri și substanțe psihotrope, prevenirea și combaterea absenteismului.
Totodată a fost verificată și respectarea interdicției de a comercializa băuturi alcoolice, băuturi energizante sau produse din tutun minorilor (elevilor), de către agenții economici care desfășoară activități de alimentație publică și care funcționează în proximitatea unităților de învățământ: Colegiul Național “Gheorghe Șincai”, Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Colegiul “C. D. Nenițescu” și Școala Gimnazială “Petre Dulfu” și Colegiul de Arte Baia Mare.
În urma controlului efectuat s-au depistat și identificat 32 de elevi care se aflau în afara unităților de învățământ, în barurile și cafenelele din proximitatea școlilor/liceelor. De asemenea, au fost verificați și 9 agenți economici fără a fi constatate încălcări ale dispozițiilor legale de către aceștia.
Inspectorii școlari vor înainta datele de identificare ale elevilor depistați în baruri, conducerii unităților de învățământ la care elevii în cauză urmează cursurile, spre a fi dispuse măsuri necesare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.