Cursurile de patiser, la mare căutare în Maramureș

0
50

Tot mai mulți tineri din Maramureș optează pentru cursurile de patiser, organizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș (AJOFM).
Cursanții speră ca în urma absolvirii să își poată deschide propria afacere sau să își găsească mai ușor un loc de muncă, având în vedere că după pandemie sectorul HoReCa are mare nevoie de angajați. În plus, unii tineri speră că după ce se vor specializa ca patiseri își vor putea prepara produsele preferate și vor mânca mai sănătos.
Recent, în Borșa a început cursul de patiser cu 20 de tineri. Este al treilea curs de formare profesională, demarat în Borșa și care este destinat tinerilor NEETs.
Un curs de formare profesională pentru viitorii patiseri va fi organizat la finele acestei luni și în Țara Lăpușului “la punctul de lucru al AJOFM din Târgu Lăpuș, strada Țibleșului nr. 2, în clădirea Primăriei Târgu Lăpuș, unde sunt așteptați să se înregistreze tinerii cu vârsta între 16 și 29 de ani care nu lucrează și nici nu urmează o formă de învățământ sau de pregătire profesională”.
Participanții la cursul de patiser primesc, la finalizarea programului, o diplomă recunoscută la nivelul Uniunii Europene și o subvenție de până la 1.800 lei – au informat oficialii AJOFM Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.