Înot Doi băimăreni la Campionatul Mondial din Rusia

0
620

Robert Glinţă, elev al Liceului cu Program Sportiv Baia Mare, este prezent în aceste zile la Campioantele Mondiale de Nataţie. Competiţia se desfăşoară în Kazan, Rusia, şi reuneşte la start cei mai buni îno­tători ai lumii.
Robert este însoţit de antrenorul său, Adrian Gherghel, el concurînd deja la proba de 100 m spate, la invidual. Băimăreanul a stabilit luni un nou record naţional de juniori în cadrul probei de 100 metri spate. În seriile preliminare, Glinţă a fost cronometrat cu timpul de 55.07 secunde, ceea ce înseamnă un nou record naţional, la categoria juniori, în această probă. Precedentul record îi aparţinea tot lui Robert Glinţă şi fusese stabilit la Jocurile Olimpice de Tineret de anul trecut, de la Nanjing (China), cînd sportivul a oprit cronometrele la 55.10 secunde. Cu performanţa de la Kazan, Robert Glinţă nu a reuşit calificarea în semifinale, el clasîndu-se, în ierarhia probei, pe locul 30. Este al doilea record naţional al României la CM de la Kazan, după reuşita de duminică a ştafetei de 4×100 metri liber masculin, la seniori, ce a fost cronometrată în 3.18.13 minute, ratînd calificarea în finală. În componenţa echipei a fost şi Robert Glinţă, alături de Marius Radu, Daniel Macovei şi Alex Coci.
La Mondiale este prezent şi Alex Coci, fost sportiv al LPS Baia Mare, antrenat acum de un alt campion al României, Ştefan Gherghel. Alex va lua startul la 100 şi 200 metri fluture.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.