Ultimii dinozauri din Transilvania, de la Sighet în Baie!

0
918

În sala de sport a Extensiei din Sighetu Marmaţiei a Universităţii clujene „Babeş-Bolyai”, str. Avram Iancu nr. 6, mai este deschisă până pe 23 octombrie expoziţia intitulată “Ultimii dinozauri din Transilvania”. Organizată de către Departamentul de Geologie al Universităţii, expoziţia pune în valoare fosile descoperite în ultimii ani de paleontologii clujeni, dar şi o serie de reconstituiri care încearcă să redea cât mai fidel aspectul acestor vechi “stăpâni” ai Transilvaniei, de acum 65-70 milioane de ani. Curioşii pot vedea exponate în mărime naturală. Acestea sunt replici ale unor dinozauri veniţi de departe, descoperiţi în geoparcul Ţara Haţegului.
Zilnic, expoziţia a fost vizitată, cu ghidaj din partea gazdelor, de sute de copii, părinţi, elevi, dascăli şi studenţi. Animaţia este concepută şi executată de către studenţii sigheteni de la specializarea Geografia Turismului.
Puteţi vedea 3 dinozauri din Transilvania şi un terozaur – o reptilă zburătoare, descoperită pe alte meleaguri. Cei interesaţi pot afla mai multe informaţii şi de pe panourile explicative. Expoziţia itinerantă a fost vernisată la Cluj, apoi la Sighet. Urmează Baia Mare, unde organizatorii vor pune la dispoziţia publicului chiar şi fosilele originale ale dinozaurilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.