Trei cetăţeni pakistanezi, opriţi la frontiera de nord

0
363

Marţi, în jurul orei 17, poliţiştii de frontieră din Tarna Mare au depistat, la aproximativ 800 de metri de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. S-a procedat la legitimarea persoanelor, ocazie cu care poliţiştii au constatat că acestea nu vorbeau limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercetări.
În urma verificărilor, s-a stabilit că aceştia sînt cetăţeni pakistanezi, cu vîrste cuprinse între 18 şi 26 ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen. Conform acordului încheiat cu Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Ţigări ascunse într-un autovehicul

La Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat, pentru a intra în ţară, Ida Marta F., 43 de ani, din Halmeu, conducând un autovehicul, marca Ford Transit, înmatriculat în Satu Mare. Poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra maşinii. În urma controlului, în pereţii laterali, în bord, în uşa glisantă şi în plafoniera maşinii au fost descoperite 480 de pachete de ţigări, în valoare de 2.160 lei, care au fost confiscate, iar pentru pentru că a ascuns ţigările, conducătoarea auto a fost amendată cu 5.000 lei. Maşina a fost reţinută până la plata amenzii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.