Ţigări, de peste 238.000 lei, confiscate la frontiera ucraineană

0
546

La Crăciuneşti – 7.000 de pachete într-un Audi A4

Joi, 26 noiembrie, în jurul orei 19, un echipaj al poliţiei de frontieră din Sighetu Marmaţiei a identificat în trafic, pe raza localităţii Crăciuneşti, un autoturism marca Audi A4, despre care aveau suspiciuni că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.
Poliţiştii de frontieră au oprit maşina pentru verificări, iar în urma controlului au fost descoperite în interior mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană.
Şoferul autovehiculului, cetăţeanul român Marius G., în vîrsta de 29 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, a fost dus la sediul inspectoratului, împreună cu autoturismul şi coletele cu ţigări, în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 62.000 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de contrabandă. De asemenea, autoturismul marca Audi A4, în valoare de 17.000 lei, folosit la activitatea infracţională, a fost indisponibilizat la sediul inspectoratului în vederea continuării cercetărilor.

Autoutilitară abandonată, cu ţigări de contrabandă la Sighetu Marmaţiei

O patrulă mobilă din cadrul SPF Sighetu Marmaţiei a identificat, pe raza municipiului, o autoutilitară, marca Mercedes, înmatriculată în Bulgaria, suspectă că transporta ţigări de provenienţă ucraineană.
Poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare pentru a opri autovehiculul, dar conducătorul auto le-a ignorat, continuîndu-şi deplasarea. Poliţiştii au pornit în urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase, şi, în scurt timp, au descoperit-o abandonată pe o stradă.
Cu ocazia controlului, în autoutilitară au fost descoperite mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care maşina şi ţigările au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 15.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 133.000 lei, ridicate în vederea confiscării.
Totodată, autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat pînă la finalizarea cercetărilor, iar în continuare, se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Două călăuze ucrainene şi un cetăţean mongol opriţi la Săpînţa

În baza unor date deţinute la nivelul SPF Sarasău (ITPF Sighetu Marmaţiei), poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, ocazie cu care au observat o persoană, de sex masculin, care se deplasa de la frontiera de stat către interiorul ţării, spre DN 19.
S-a procedat la identificarea persoanei în cauză, poliţiştii constatînd că nu vorbeşte limba română, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acesteia la sediul Poliţiei de Frontieră, unde s-a constatat că este un cetăţean mongol, în vîrstă de 17 ani, care a trecut ilegal frontiera din Ucraina, traversînd rîul Tisa.
Poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi, la scurt timp, a fost identificat şi oprit în trafic, în apropierea localităţii Săpînţa, un autoturism, marca BMW, înmatriculat în Lituania, în care se aflau doi cetăţeni ucraineni, bănuiţi a fi implicaţi în activitatea infracţională.
Din primele verificări, s-a constatat că cei doi cetăţeni ucraineni, S. Nazariy, 35 de ani, şi S. Mykola, 27 de ani, care au intrat legal în România, urmau să-l preia pe cetăţeanul mongol, cu scopul de a-l călăuzi şi transporta în Belgia, cu autoturismul în cauză.
Conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, cetăţeanul mongol a fost predat autorităţilor de frontieră ucrainene, iar poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Maramureş, îi cercetează pe cei doi cetăţeni ucraineni pentru săvîrşirea infracţiunii de trafic de migranţi, la finalizare urmînd a fi luate măsurile legale ce se impun.

Urmărit internaţional reţinut la Petea

În data de 28 noiembrie, în jurul orei 17, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român Ioan T., în vîrstă de 54 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, conducînd un automarfar, marca Volvo.
În urma controlului efectuat în bazele de date, politiştii de frontieră au constatat că bărbatul figurează ca fiind urmărit internaţional.
Pe numele lui Ioan T. a fost emis un mandat european de arestare, de către autorităţile din România, pentru executarea pedepsei a 5 ani de închisoare pentru săvîrşirea infracţiunilor de contrabandă şi grup infracţional organizat.
Bărbatul reţinut a fost predat unui echipaj de la Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.