În Săliştea de Sus – doi hunedoreni, cu 3.249 de pachete cu ţigări de contrabandă

0
316

Sîmbătă, în jurul orei 20.20, poliţiştii de frontieră din Vişeu de Sus au depistat în trafic, pe raza localităţii Săliştea de Sus, un autoturism, marca Fiat, cu număr de înmatriculare specific Bulgariei, suspect a fi implicat în contrabanda cu ţigări. Poliţiştii de frontieră au oprit maşina în cauză, la volanul căreia se afla Ioana C., 30 de ani, şi soţul acesteia, Octavian C., 29 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Hunedoara.
Pe timpul controlului, poliţiştii au observat, într-un loc special amenajat în podeaua dublă, mai multe pachete cu ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii celor două persoane şi a maşinii la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor. În urma unui control, s-au descoperit 3.249 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 30.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă şi identificarea tuturor persoanelor implicate. Autoturismul, în valoare de 9.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului, până la finalizarea cercetărilor.

În Bocicoiu Mare – autoturism abandonat, cu ţigări în valoare de 133.000 lei

Pe ruta Lunca la Tisa – Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră au depistat două autoturisme, marca Audi, primul abandonat în curtea unui imobil din localitatea Bocicoiu Mare, iar cel de-al doilea a fost oprit în trafic pe raza localităţii Crăciuneşti.
În autoturismul abandonat, poliţiştii au observat mai multe colete voluminoase, iar cu acordul proprietarului, care a declarat că nu ştie cum a ajuns maşina în curtea lui, au efectuat un control asupra acesteia şi s-a constatat că baxurile conţin ţigări, de provenienţă ucraineană. Pe timpul cercetărilor, s-a constatat că şoferul celui de-al doilea Audi, B. Raluca, 23 de ani, domiciliată în judeţul Maramureş, este implicat în activitatea de contrabandă, având rol de antemergător.
În continuare, s-a luat măsura conducerii celor două autoturisme şi a femeii la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor, în autoturismul abandonat s-au găsit 14.866 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare de  133.000 lei.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi a documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Totodată, poliţiştii din cadrul aceluiaşi sector au descoperit, abandonate în vegetaţie, 14 baxuri cu ţigări, de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conţin 7.400 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, în valoare de peste 66.200 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.